Mazón: “Fer Unió Europea ja no és acatxar el cap, és anar a defendre els interessos de la Comunitat Valenciana”

Guardar

El president Carlos Mazón a Les Corts
El president Carlos Mazón a Les Corts

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “fer Unió Europea ja no és acatxar el cap, és anar a defendre els interessos de la Comunitat Valenciana” i per això ha apostat per treballar a Brussel·les “amb una centralitat de temes de la Comunitat i els deures fets des del diàleg i la unió perquè puguem avançar en les nostres reivindicacions”.

Així s’ha pronunciat en la sessió de control de les Corts a la pregunta del grup VOX sobre les eleccions europees on ha apel·lat a “reivindicar un tracte just i equitatiu per a tots els treballadors de l’agricultura, la pesca i la ramaderia” i ha reivindicat el treball dut a terme “amb els pescadors de Castelló davant de la voracitat catalanista o la reivindicació davant del comissari europeu d’una simplificació de la PAC per a les explotacions de menys de 10 hectàrees”.

Així mateix, el cap del Consell ha fet referència a l’oferiment de la ministra Montero de finançament singular i la condonació de 15.000 milions de deute per a Catalunya. En este sentit, el president ha manifestat que “davant del dòcil Botànic, ara hi ha un govern del canvi que no calla” i ha apuntat que “reivindicarem el que ens correspon i serem durs en la defensa dels interessos de la Comunitat Valenciana”.

La sanitat, una prioritat

En resposta al síndic del PSPV, el cap del Consell ha explicat les últimes iniciatives posades en marxa pel Govern Valencià en l’àrea de salut per a garantir la sanitat pública i de qualitat que mereixen els ciutadans. Així, ha destacat el Pla Estival que s’ha fet “dins del termini i en la forma corresponent” per al qual es destinaran 79,5 milions d’euros per a assegurar este estiu la cobertura assistencial, amb un augment del pressupost de més de 7 milions d’euros i amb la previsió de 8.600 contractacions de professionals. A més, ha lamentat que “continuem esperant l’habilitació de metges de Diana Morant i Mónica García”.

Igualment, s’ha referit al Centre de Salut de Malilla, que Ximo Puig va assegurar que estaria obert en 2023, i que s’ha inaugurat ara gràcies al fet que “hem accelerat les obres”. Al mateix temps, ha remarcat la licitació del Centre de Salut de Moncofa, o l’impuls en el Centre d’Especialitats de Moncada i en el Centre de Salut de Dénia que “per fi serà una realitat”. En esta línia, ha assenyalat l’impuls en la gestió de l’Hospital de Dénia al qual es dotarà amb “un nou TAC, un nou mamògraf i una nova ressonància”.

El màxim representant de l’executiu valencià també ha recordat al síndic del PSPV que “continuem la lluita contra el càncer amb la implantació de radiocirurgia en l’Hospital Clínic” i ha destacat la creació en l’Hospital de La Fe d’un comité multidisciplinari per a individualitzar el tractament a les persones majors amb càncer urològic.

En matèria educativa, el màxim representant de l’executiu valencià ha subratllat que “per fi hi ha ajudes FP per a este curs” i ha indicat que “tirem avant la convocatòria de 8 milions d’euros en ajudes per als estudiants d’FP”. Al mateix temps, ha recordat que prop de 5.000 estudiants de les universitats s’han beneficiat de l’exempció del pagament de taxes, “un 7 % més que l’exercici anterior, 300 alumnes més que amb l’anterior govern”.

D’altra banda, el cap del Consell ha reivindicat el projecte estratègic Edwards Lifescience que promou inversió i ocupació, així com l’aprovació d’1,6 milions d’euros en ajudes a la indústria ceràmica. En este sentit, ha manifestat que “la Comunitat Valenciana continua demostrant signes de fortalesa encadenant quatre mesos seguits de descens de la desocupació” i ha apuntat que “la Comunitat Valenciana és, juntament amb Andalusia, on més descendix la desocupació enguany”.

Augment de la plantilla de personal docent

En resposta al grup parlamentari Compromís, Carlos Mazón ha reiterat la seua aposta per l’educació pública, així com una millor FP i el desbloqueig del Pla Edificant. Així, ha avançat que la proposta realitzada per la Conselleria d’Educació als sindicats preveu “un augment de més de 1.000 professors per al curs 2024-2025”.

Igualment, ha indicat que la Comunitat Valenciana és rècord a Europa de regions de més de 5 milions d’habitants i ha assenyalat que des de principi d’any fins hui, “s’hagen fet en el nostre territori 132 donacions i 294 trasplantaments”.

Així mateix, ha recriminat al síndic Joan Baldoví que encara no haja contestat a la seua oferta de diàleg per a aconseguir acords profitosos per a la Comunitat en matèria de finançament i aigua, entre altres. Així, ha defés que la Comunitat Valenciana “només tindrà aigua des de la unitat” i l’ha instat a “treballar junts per a defendre l’aigua que necessita el nostre territori”.

En esta línia, ha fet referència al fet que el Tribunal Suprem haja desestimat el recurs presentat per la Generalitat Valenciana en l’etapa del Botànic contra el transvasament Tajo-Segura i l’ha atribuït “a la falta d’unitat i coordinació amb la resta d’administracions i regants”.

Arxivat a:

Destacats