Mazón: "Destinem 48,6 milions d'euros per a fomentar inversions productives de les nostres pimes i avançar en la recuperació del teixit empresarial"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la posada en marxa d'una línia "dotada amb 48,6 milions d'euros per a fomentar inversions productives de pimes per a afavorir la reindustrialització de la Comunitat Valenciana i avançar en la recuperació del teixit empresarial".

El cap del Consell ha explicat que esta ordre, que es publicarà la setmana vinent, compta amb la novetat de "prioritzar als municipis estratègics per a la reindustrialització entre els quals es troben les localitats en risc de despoblació i aquelles les indústries de les quals s'hagen vist afectades per les inundacions, ja que un dels objectius de la reconstrucció és facilitar l'activitat productiva d'estes empreses".

Mazón ha indicat que "les pimes d'estes localitats podran obtindre una subvenció del 50% de la inversió, enfront del 30% de la resta". A més, comptaran amb 10 punts addicionals de valoració i tindran prioritat en cas que es produïsca empat entre diverses sol·licituds.

Així, ha detallat que, a través d'esta línia, fem costat a les pimes en les seues inversions en actius materials i immaterials perquè "modernitzen les línies de producció i puguen millorar i optimitzar els seus resultats, la seua competitivitat i productivitat".

En concret, la Generalitat costejarà amb un màxim de 200.000 euros per empresa, actuacions com la creació d'un nou establiment industrial, l'ampliació, millora o modernització d'un existent, la diversificació de la producció o canvis essencials en els processos productius.

El cap del Consell ha destacat el "paper fonamental de la indústria per al creixement econòmic, l'atracció d'inversions i el talent, i el desenvolupament d'infraestructures en la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha ressaltat el compromís de l'Executiu valencià pel manteniment de l'ocupació i la reactivació de les zones damnificades a través de les seues pimes.

En este sentit, ha recordat que la Generalitat "ja ha abonat 76 milions d'euros de les ajudes directes, urgents i sense burocràcia per a empreses industrials, pimes comercials o turístiques, i autònoms amb empleats per a facilitar la recuperació de la seua productivitat".

Inversions per a la reindustrialització

La línia d'ajudes a inversions productives de pimes per a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana corresponents a 2025 es publicarà la setmana vinent en el DOGV en règim de concurrència competitiva.

Entre les despeses subvencionables cal destacar els costos de dissenyador, de certificació de productes o de processos, de desenvolupaments industrials, d'instal·lacions de lluita contra incendis i de millora de la seguretat industrial.

Quant als criteris de valoració es tindrà en compte, entre altres, la contribució a la millora de la competitivitat mitjançant la innovació dels processos o productes, la millora de la sostenibilitat amb inversions per a reduir el consum d'energia, residus contaminants, la petjada de carboni o la implantació d'economia circular i la contribució a crear ocupació i a lluitar contra la despoblació.

14 sectors industrials

Podran beneficiar-se les xicotetes i mitjanes empreses privades que desenvolupen o vagen a desenvolupar en la Comunitat Valenciana una activitat industrial productiva vinculada directament als 14 sectors industrials objecte de la convocatòria entre els quals s'inclou per primera vegada l'Hàbitat i la indústria de l'esport.

A més, són dirigides als sectors de l'automoció, espacial i aeronàutica i semiconductors; biotecnologia, producció audiovisual, de videojocs, d'animació i de realitat augmentada i virtual; ceràmica, vidre i materials de construcció no-metàl·lics; cuir i del calçat; envasos i embalatges; joguet, esport i altres indústries manufactureres; hàbitat (fusta, mobles i aparells d'il·luminació); marbre, pedra natural i àrids; metall-mecànic; paper i arts gràfiques; plàstic; químic; tèxtil i valorització de materials.

El termini per a presentar sol·licituds serà del 21 de març a l'11 d'abril de 2025. 

Destacats