Mazón: "Destinem 20 milions d'euros en avals per a ajudar els joves a adquirir la seua primera vivenda"

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que la Generalitat "destinarà 20 milions d'euros en avals per a ajudar els joves a adquirir la seua primera vivenda" i ha destacat que esta xifra "podrà ampliar-se si la demanda ho requerix".

Així s'ha expressat el cap de l'Executiu valencià durant la presentació del programa de garanties de l'Institut Valencià de Finances (IVF) que facilita l'accés al crèdit a joves de fins a 45 anys per a l'adquisició del seu primer immoble.

Carlos Mazón ha assenyalat que "este pla d'avals de l'IVF permet que el comprador obtinga un préstec de fins al 95% del preu de la vivenda". "A més, -ha continuat- amb esta mesura afavorim que els joves puguen salvar la barrera que suposa disposar d'una entrada per un mínim del 20% de l'immoble".

El president també ha indicat que "l'obtenció de la garantia de l'IVF no té cap cost per a la persona que ho sol·licita i les entitats financeres col·laboradores" i ha informat que gràcies a este projecte "es preveu que es puguen adquirir prop d'un miler de vivendes".

L'acte ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, i representants de les entitats financeres.

El president ha firmat un acord de col·laboració amb les entitats a les quals hauran de dirigir-se els joves que vulguen finançar la seua vivenda i comptar per a esta operació amb l'aval de la Generalitat. Es tracta de CaixaBank, Santander, Abanca, Caixa Popular, Caixa Ontinyent, Cajamar i les Caixes Rurals de L'Alcúdia, Caixa Rural Benicarló, Caixa Rural d'Algemesí, Ntra. Sra. de la Esperanza d'Onda, Ruralnostra, La Vall 'San Isidro', Caja Rural d'Albal, i San José d'Alcora, a les quals el president ha agraït la seua col·laboració per a la posada en marxa d'esta iniciativa.

Els joves interessats hauran d'acudir a una d'estes entitats financeres a sol·licitar el préstec hipotecari, i una vegada preconcedit el crèdit presentaran la sol·licitud de l'aval a través de la seu electrònica de l'IVF. Les vivendes poden ser noves o usades, de venda lliure o de protecció pública que es destinen a domicili habitual. El preu d'adquisició de l'immoble, sense els gastos i tributs inherents a l'operació, haver de ser igual o inferior a 277.000 euros.

Igualment, ha remarcat alguns dels avantatges d'este programa en comparació amb altres iniciatives similars com les de l'ICO (Institut de Crèdit Oficial). En eixe sentit, ha assegurat que el programa de l'IVF no està limitat per nivell de renda del comprador i que es poden acollir persones de fins a 45 anys enfront del màxim de 35 anys de l'ICO. De la mateixa manera, ha assenyalat que el preu màxim de la vivenda que contempla l'ICO està establit en 250.000 euros mentres que en el programa de l'IVF se situa en 277.000 euros.

Avançant en la legislatura de la vivenda

El cap del Consell ha explicat que amb esta mesura, "el Consell continua avançant amb la legislatura de la vivenda amb solucions efectives i realistes i amb una política de vivenda més inclusiva i accessible per a facilitar l'accés a la vivenda, estimular el mercat immobiliari, crear ocupació i ajudar molts joves a establir-se i prosperar en esta Comunitat".

Així, ha remarcat que esta aposta "està suposant la major mobilització de mesures, recursos tècnics, administratius i legislatius, empreses i institucions de la història de la nostra Comunitat".

En este sentit, ha fet referència al fet que estos avals de l'IVF se sumen al Pla Viu que preveu la construcció de 10.000 noves vivendes assequibles, al qual ja s'ha adherit més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, en matèria fiscal, ha recordat que el Consell ha reduït un 25% de l'impost de transmissions patrimonials, en concret, s'ha passat d'un tipus superreduït del 8% al 6% per a tots els joves de menys de 35 anys que compren una vivenda de fins a 180.000 euros. D'esta manera, en els cinc primers mesos de l'any els joves valencians que han comprat la seua primera vivenda s'han estalviat prop de 1.400 euros de mitjana pel nou tipus reduït d'ITP per a menors de 35 anys.

Igualment, ha destacat l'ampliació del Bo Jove 2023- 2024 en 6 milions d'euros "el que permetrà augmentar en 2.000 beneficiaris més i aconseguir els 6.000 arrendataris beneficiats".

Arxivat a:

Destacats