Mazón destaca que la llista d'espera quirúrgica de prioritat 1 ha baixat un 64,3% en un any: "Això sí que és important"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Jorge Gil
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Jorge Gil

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha ressaltat que la llista d'espera quirúrgica per a pacients de prioritat 1, que necessiten ser operats en 30 dies, s'ha reduït un 64,3% durant l'últim any, des que va començar a governar en la Comunitat Valenciana.

"Això sí que és important", ha manifestat Mazón (PP) en resposta a la pregunta de Vox, el seu soci de govern, en la sessió de control en Les Corts sobre la falta de metges.

Segons ha exposat, en els pacients de prioritat 1 la llista d'espera ha passat d'un total de 2.967 a 1.058, mentre en els de prioritat 2 ha baixat de 17.214 a 11.311 (-34,3%).

"En termes generals, el nombre de pacients de la llista d'espera ha baixat més d'un 5%", ha subratllat. Mazón, sense voler fer comparacions entre les àrees del Consell, ha destacat que la salut pública "juga en una lliga diferent" i dins d'ella la llista d'espera quirúrgica és la de major prioritat a l'ésser la majoria pacients oncològics que "no poden ni deuen esperar".

És per això que ha agraït al síndic de Vox, José M. Llanos, "interessar-se per un dels assumptes més importants", mentre ha assenyalat que el PSPV li ha preguntat "zero vegades per la sanitat pública" en les sessions de control.

PLA D'ESTIU

D'altra banda, respecte al pla sanitari de la Generalitat per a este estiu, el president ha defés que compta amb 79,5 milions d'euros, set milions més que l'any passat quan "ni era un pla ni era res", per a assegurar la qualitat assistencial.

Ha ressaltat que el pla preveu 8.700 contractacions i un reforç dels 56 centres d'atenció de la costa valenciana, a més de vetlar per les "merescudes" vacacions del personal sanitari.

"Amb esforç pressupostari, en una de les comunitats pitjor finançades i amb un pressupost elaborat a cegues per la falta de dades i la irresponsabilitat del Govern", ha emfatitzat este ple, al qual ha assistit la ministra de Ciència, Diana Morant, com a líder del PSPV.

Precisament, Mazón ha criticat de nou la "falta de compromís amb la sanitat pública" des dels ministeris de Ciència i Sanitat per la falta de reforç dels MIR i d'homologació de títols.

"Ací estem complint. La prioritat és la sanitat pública, l'assumpte més important al marge del soroll que som racistes, xenòfobs i franquistes. L'important, el primer, la sanitat pública, comença a funcionar", ha rematat.

Destacats