Mazón destaca la inversió de més de 600 milions de la Generalitat per a la posada en marxa de la gigafactoria de Sagunt

Guardar

El president Carlos Mazón visita les obres de la gigafactoria de Sagunt
El president Carlos Mazón visita les obres de la gigafactoria de Sagunt

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat “la inversió de més de 600 milions” fins hui de la Generalitat i Espais Econòmics per a la posada en marxa de la gigafactoria i el pol de mobilitat de Sagunt.

Així ho ha assenyalat el cap del Consell després de visitar les obres de la gigafactoria de PowerCo Spain en Parc Sagunt II, acompanyat pel CEO de PowerCo, Andreas Rottmann, i el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez.

Durant la seua intervenció, el president, ha explicat que la inversió més de 600 milions d’euros es focalitza en la posada en marxa del Battery Campus, l’estació intermodal i l’eix estructural, a més de l’execució d’expropiacions i urbanització dels terrenys situats en Parc Sagunt II.

Així, ha assenyalat que esta inversió “s’unix als 3.000 milions d’euros que s’afermen per part de PowerCo”, al mateix temps que ha manifestat que la inversió pública i privada “avança amb pas ferm i de la mà” en la Comunitat.

El cap de l’executiu valencià ha reafirmat el compromís del Consell amb este projecte, amb els terminis per a la seua execució “que s’estan accelerant”, així com amb el vehicle elèctric i el trànsit en el sector de l’automoció.

“Gràcies a les inversions públiques estem accelerant la transició a un nou model de mobilitat i aclarint els dubtes de si el vehicle elèctric arriba per a quedar-se”, ha manifestat. En este sentit, ha assegurat que la Comunitat Valenciana “està sent i serà pionera” en este àmbit.

De la mateixa manera, ha destacat el Campus Battery, al qual la Generalitat destina 60 milions, i ha afirmat “que serà l’acadèmia de la tecnologia del vehicle elèctric més important d’Espanya”. A més, ha assenyalat que “no solament nodrirà PowerCo de bons professionals amb compromisos d’inserció laboral, sinó tot el nostre sector”.

Així mateix, ha assenyalat la participació dels proveïdors locals en la posada en marxa d’este projecte per la qual cosa “l’economia valenciana s’està beneficiant d’este motor d’inversió i de construcció”.

Carlos Mazón ha insistit que la Comunitat Valenciana està oberta a la inversió i que “ja no és una teoria” i ha fet referència a la inversió de 4.000 milions d’euros perquè la planta de Stadler a Albuixech fabrique fins a 504 trens-tram, entre altres inversions anunciades per la Generalitat en els últims mesos.

Estat de les obres

La gigafactoria de Sagunt avança a bon ritme. A la tardor s’intensificaran els treballs en els terrenys de la futura gigafactoria amb la finalització de les obres de canalització d’aigües; l’inici de la fonamentació i l’alçament de les primeres estructures de formigó que seran fabricades gran part a Buñol. D’esta manera, a final d’any es podrà veure l’arrancada de l’obra en altura de les futures naus.

A més, està previst que la companyia adjudique pròximament noves fases constructives, corresponents a l’edificació o la construcció de les sales seques en les quals es desenvoluparà gran part del procés productiu.

Cal ressaltar que PowerCo ja ha firmat la compra de gran part de l’equipament necessari per a la fabricació de les cel·les amb l’objectiu de començar a instal·lar-lo a Sagunt al llarg de 2025, que coincidirà amb la contractació dels primers operaris de planta.

Arxivat a:

Destacats