Mazón, designat ponent del dictamen sobre els reptes de l’agricultura de la UE en el Comité de les Regions

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

La Mesa del Comité de les Regions (CdR) ha aprovat la designació del president de la Generalitat, Carlos Mazón, com a ponent del dictamen d’iniciativa pròpia sobre els reptes de l’agricultura per a millorar la seua competitivitat en àmbits que excedixen la Política Agrícola Comuna (PAC).

Este dictamen, proposat per Mazón a través de l’oficina a Brussel·les, busca impulsar una estratègia integral que reforce la competitivitat del sector agrícola europeu.

La proposta del cap de l’executiu valencià se centra en tres eixos principals: garantir condicions comercials equitatives, enfortir els controls fitosanitaris i promoure la innovació i cooperació entre regions, ja que per a la Generalitat és essencial que l’agricultura europea no solament s’adapte, sinó que també prospere en un entorn global cada vegada més competitiu.

El dictamen proposa un compliment rigorós dels acords comercials internacionals per a assegurar condicions equitatives en l’accés als mercats agrícoles i la implementació de pràctiques comercials recíproques. Això evitarà la competència deslleial i garantirà un camp de joc anivellat per als productors de la UE.

A més, subratlla la importància de desenvolupar la dimensió regional per a enfortir i estandarditzar els controls fitosanitaris amb l’objectiu de protegir la salut de les plantes i previndre la propagació de malalties i plagues, tan fonamental per a la sostenibilitat a llarg termini del sector agrícola europeu. La inversió en tecnologies i pràctiques innovadores serà clau per a millorar estos sistemes de control i, per tant, la competitivitat del sector.

La iniciativa també busca fomentar la col·laboració internacional i diversificar el suport tècnic als productors agrícoles de la UE, ja que només a través d’una cooperació efectiva i un suport integral es poden abordar els desafiaments derivats dels acords comercials asimètrics i els controls fitosanitaris insuficients.

El secretari autonòmic de Representació davant de la UE, Pablo Broseta, a través de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea ha mantingut reunions estratègiques per a consolidar els suports necessaris per a presentar el dictamen, reflex del compromís de l’executiu valencià amb una agricultura més competitiva i sostenible.

La proposta de dictamen del president de la Generalitat serà presentada formalment el pròxim mes d’octubre davant de la Comissió de Recursos Naturals (NAT) del CdR, seguint els procediments establits. S’espera que este dictamen no solament complemente les iniciatives de la PAC, sinó que també contribuïsca a reforçar la resiliència i la sostenibilitat del sector agrícola europeu, promovent un desenvolupament regional equilibrat i inclusiu.

Arxivat a:

Destacats