Mazón creu "evident" que la presidència de Les Corts de Massó (Vox) formava part de l'acord que Abascal ha trencat

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'esquenes, i la presidenta de Les Corts, Llanos Massó. Foto Jorge Gil
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'esquenes, i la presidenta de Les Corts, Llanos Massó. Foto Jorge Gil

El president de la Generalitat Valenciana, el 'popular' Carlos Mazón, ha afirmat que és "evident" que el càrrec de Llanos Massó (Vox) com a presidenta de Les Corts Valencianes formava part de l'acord entre Partit Popular i Vox que, ara, ha decidit trencar la formació de Santiago Abascal.

"És evident que tots hem escoltat a Santiago Abascal dient que trenca l'acord amb el Partit Popular, així que la cosa és clara".

Així s'ha pronunciat Mazón durant una trobada de SER Radio València celebrat este dilluns, preguntat per si veu coherent la continuïtat de la presidenta de Les Corts, de Vox, després de l'eixida dels integrants de la formació de Santiago Abascal dels governs autonòmics, entre ells el valencià.

El cap del Consell ha remarcat que la decisió de seguir o no "li correspon a ella" i no envairà "eixa part". "Independentment del que decidisca fer la presidenta de Les Corts i respondre per la seua coherència o no, això li correspon a ella", ha sostingut.

"Abans del pacte amb Vox, jo ja vaig dir que la meua convicció era que hi haguera almenys un membre de cada partit en la Mesa de Les Corts", ha continuat i ha afegit que va ser més fàcil per a ell la part de l'acord amb Vox perquè hi havia un membre de tots els partits.

Posteriorment, en la jornada de treball Congrés-Senat del PPCV, en declaracions a mitjans i preguntat en els mateixos termes, ha assenyalat que "veu positiu" que la mesa de Les Corts siga "plural" i que "almenys hi haja un membre de cada partit".

"Sempre crec que és bo que hi haja un membre de cada partit, també de Vox perquè és un representant legítim dels ciutadans", ha subratllat, al mateix temps que ha exemplificat que "el propi Partit Popular va eixir a secundar Compromís quan el PSOE li va negar que poguera tindre un representant" en el Parlament valencià.

Preguntat per la proposta presentada per Compromís en la qual pretenen reformar el Reglament de Les Corts per a regular el procediment de remoció del càrrec de la presidenta de la institució, ha enlletgit que és un "acudit" que la coalició valencianista "vinga a donar lliçons de pluralitat" quan "el PSOE els va negar que estigueren en la taula". "Jo crec que és un poc com un acudit, no?", ha conclòs.

Destacats