Mazón: "El Consell acudirà al jutjat contenciós administratiu per a defendre l'aigua de l'Albufera"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat durant la sessió de control en les Corts que "el Govern del canvi acudirà al jutjat contenciós administratiu per a defendre l'aigua de l'Albufera amb totes les conseqüències i amb la veritat per davant".

Carlos Mazón ha explicat que el Consell emprén esta mesura "després del silenci" del Govern central al requeriment del Govern valencià sobre els cabals que havien de ser aportats al llac "i que no s'han rebut".

En este sentit, ha posat en valor la unió amb el seu soci de govern per a "reclamar l'aigua que necessita L'Albufera", així com per a "defendre els interessos de la Comunitat Valenciana, en lloc del finançament singular per a Catalunya". Igualment, ha fet referència a la coincidència amb VOX en la cerca i satisfacció de les necessitats i demandes de tots els valencians, i la reivindicació "lleial i ferma de les nostres legítimes aspiracions".

Carlos Mazón ha incidit en el fet que el canvi posat en marxa en la Comunitat Valenciana "continua avançant i complint-se" i ha esmentat algunes de les mesures posades en marxa en esta legislatura com "la recuperació de la llibertat a les aules", al mateix temps que ha recordat que els empresaris "ja no són demonitzats ni assenyalats".

De la mateixa manera, ha subratllat les desgravacions fiscals per a rendes baixes i mitjanes amb les quals la Comunitat es posiciona com "la regió amb més desgravacions en l'IRPF".

També ha incidit en el programa d'avals dotat amb 20 milions d'euros per a ampliar la capacitat de compra d'una vivenda per als joves en la seua aposta per "la legislatura de la vivenda", al costat d'altres polítiques per a facilitar l'accés a la vivenda, "enfront de les 0 vivendes construïdes" per l'anterior Govern.

En matèria sanitària, ha destacat la reducció de les llistes d'espera quirúrgiques urgents en un 52% en menys d'un any i l'inici de la vacunació enfront de virus respiratoris en menors.

Condemna a atacs homòfobs i els discursos de l'odi

En contestació al PSPV, Carlos Mazón ha manifestat la seua solidaritat amb l'alcaldessa de València, M. José Catalá, i l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, pels atacs contra ells abocats en els últims dies i ha condemnat els "discursos de l'odi i els atacs homòfobs" enfront del silenci de l'oposició, a qui ha retret la falta d'interés per abordar els assumptes de la Comunitat Valenciana.

Finançament just per a la Comunitat Valenciana des del diàleg i el rigor

Durant la seua resposta al grup parlamentari Compromís, el cap del Consell ha reiterat la seua aposta pel diàleg en matèries clau per a la Comunitat com el finançament autonòmic.

Així, ha mostrat el seu convenciment que este partit també es posicionarà "en contra de la traïció a la solidaritat i a la progressivitat del Partit Socialista amb el finançament singular per a Catalunya" i li acompanyarà en la lluita per un finançament just per a la Comunitat Valenciana. A més, ha recriminat al PSPV la seua posició a favor del finançament singular de Catalunya, a diferència d'altres partits socialistes a Espanya, governat o en l'oposició.

El president ha reiterat que la Llei de Tracte Just impulsada per Compromís presenta "deficiències tècniques que ja li va advertir" i que suposarien "un mur en la Mesa del Congrés dels Diputats per a admetre's a tràmit".

Així, ha recordat al síndic de Compromís que va posar a la seua disposició tots els servicis tècnics i econòmics de la Conselleria d'Economia i Hisenda "des de la voluntat del diàleg" i li va entregar les al·legacions de la Conselleria perquè les estudiaren.

Igualment, ha recordat que organismes com FEDEA, IVIE i el Fòrum Econòmic de Galícia, "també parlen de la corresponsabilitat fiscal dels impostos indirectes" de les autonomies.

Arxivat a:

Destacats