Mazón aposta per un territori que impulse tots els sectors productius i garantisca l’equilibri, la justícia i l’equitat

Guardar

El president Carlos Mazón, a la inauguració del Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani
El president Carlos Mazón, a la inauguració del Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat per un territori que impulse tots els sectors productius i garantisca “l’equilibri, la justícia i l’equitat” durant la seua intervenció en l’obertura del Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani, impulsat per Prensa Ibérica i Fundació La Caixa.

El cap del Consell ha defés que “la construcció equilibrada i sostenible d’un territori la garantix la suma d’activitats, la unió de voluntats i la pluralitat d’espais de desenvolupament econòmic i l’activitat productiva cada vegada millors i més connectats”.

Per a Carlos Mazón quan parlem de futur, no podem pensar en un d’únic perquè “o s’expressa com a oportunitat per a tots els sectors, activitats, territoris i persones o no serà futur”.

Al seu juí, no es tracta només del futur de les nostres ciutats, sinó també dels nostres camps i els recursos amb els quals pot comptar per a “garantir la nostra pervivència” perquè “els nostres ciutadans tindran més qualitat de vida amb una horta productiva que amb una deteriorada, clevillada o desapareguda”.

D’igual manera, ha incidit en el futur de la costa, en el qual ha de cabre la pesca, el turisme, l’esport i la conservació de l’ecosistema i del paisatge perquè “només la convivència equilibrada de tot això garantix que el nostre litoral siga sostenible”.

Carlos Mazón també ha manifestat que el futur de l’energia descansa en el desafiament de la nova mobilitat que “és el gran repte de la descarbonització, al seu torn clau per al futur del medi ambient”.

Un acte que també ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; la consellera d’Economia i Hisenda, Ruth Merino; la consellera de Medi Ambient, Infraestructures, Aigua i Territori, Salomé Pradas; l’alcaldessa de València, María José Catalá i el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez.

La Comunitat Valenciana, exemple de creixement i desenvolupament

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha defés el “camí de creixement i desenvolupament” obert a la Comunitat Valenciana perquè “està donant els seus fruits”. Així ha fet referència a les xifres de la desocupació, el comportament de les vendes del sector servicis, les dades de compravenda de vivendes a la Comunitat i les previsions de creixement positives per a l’any que ve.

El president ha insistit a apostar per tots els sectors productius, “sense excloure’n cap”, per l’estabilitat en totes les institucions, per fomentar la seguretat d’empresaris i treballadors a més de per “la generositat amb altres territoris i la solidaritat entre tots ells”.

De la mateixa manera, ha reivindicat la Comunitat Valenciana com a “punt de trobada i nexe d’unió en un mar Mediterrani que és pont entre cultures” i ha destacat la seua aportació d’equilibri, estabilitat i coherència al conjunt d’Espanya.

Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani

Mazón ha agraït a Prensa Ibérica i a la Fundació La Caixa la celebració d’este fòrum que suposa “un estímul i un encert” per “tindre l’oportunitat d’escoltar veus acreditades en els principals desafiaments col·lectius que enfrontem a estes hores en esta banda del Mediterrani”.

El cap del Consell ha destacat que els reptes han d’afrontar-se amb rigor, responsabilitat i col·laboració entre empreses i institucions amb propostes i accions “reals, aplicables i mesurables”.

Arxivat a:

Destacats