El president del PPCV, Carlos Mazón, ha assenyalat que el PPCV "aposta per reforçar el paper de la inspecció per a garantir la pluralitat a les aules i així millorar la qualitat de l'ensenyament en la Comunitat Valenciana".
Així ho ha anunciat després de mantenir una reunió de treball, juntament amb la portaveu d'educació del GPP Beatriz Gascó, amb representants del sindicat de la inspecció educativa USIE i l'associació ISNOVAE amb els qui ha consensuat un decàleg perquè la inspecció "recupere les funcions que el tripartit d'esquerres els ha arrabassat i que van en detriment de la qualitat educativa".
Per a Mazón, "si volem un sistema educatiu amb la millor qualitat possible, hem de tindre la millor inspecció perquè la garantisca".
El president del PPCV ha assenyalat que "les funcions atribuïdes en la llei orgànica d'educació als inspectors no poden ser realitzades, com ve ocorrent, per un altre personal educatiu, com són els assessors lingüístics, ja que la funció d'assessorament, supervisió, control i avaluació només és pròpia de la inspecció d'educació".
"L'actual govern d'esquerres ha anat aparcant a poc a poc a la inspecció educativa per a tractar d'actuar amb impunitat a les aules i així explicar normes al seu antull que, amb la inspecció, no podrien haver-lo fet. Amb la figura dels assessors lingüístics, entre altres, es pretén fer enginyeria social per a traslladar uns missatges en els centres de manera extraoficial, sense seguir cap normativa, només amb instruccions verbals i de manera anàrquica, creant un sistema educatiu que genera una inseguretat jurídica sense precedents a la qual volem posar-li fi".
El president dels populars ha indicat que "hi ha diversos punts en els quals la inspecció ha de desenvolupar un paper fonamental i en els quals els últims anys el govern de Puig ha estat mirant cap a un altre costat. La inspecció ha de ser garant i supervisora del compliment de la Constitució i del nostre Estatut d'Autonomia en els centres i en tots els materials escolars i, per això, proposem crear un grup especialitzat per a això. D'altra banda, volem que la inspecció faça seguiment dels resultats acadèmics perquè en tot moment tinguem el pols del funcionament del sistema educatiu valencià. I també un grup especialitzat en l'atenció a l'alumnat més vulnerable".
Carlos Mazón també ha manifestat que "és inadmissible que estiguen desapareixent els informes de la inspecció. Els informes són fonamentals per a una correcta planificació educativa en qüestions més rellevants com la renovació de directors, els projectes lingüístics, els plans per a la millora i totes les qüestions que afecten el funcionament i al repartiment de recursos per a evitar que hi haja desequilibris econòmics, lingüístics o desigualtats de qualsevol altre tipus. La inspecció ha de vetlar pel correcte funcionament dels recursos".
Per al líder dels populars, "el fet que els inspectors estiguen relegats a un paper residual en el sistema és molt representatiu del que pretenen fer amb els recursos i amb normes lingüístiques, un corralito en lloc d'un sistema educatiu eficaç".
Finalment, Mazón ha afirmat que "en el decàleg també es demana millorar les condicions laborals de la inspecció, disminuir la seua càrrega burocràtica i donar-los més pes en aspectes que hui dia, pràcticament, no es tenen en consideració, com millorar les seues retribucions i les seues condicions laborals".