El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que abril serà el mes del Pla Simplifica que "facilitarà l'activitat econòmica i empresarial" al mateix temps que "afavorirà la cohesió social".
El cap del Consell s'ha expressat en estos termes durant la inauguració del Centre d'Excel·lència en Coneixement del Metall (CEXMETAL) on ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.
Mazón ha explicat que amb el Pla Simplifica "se suprimiran o reduiran tràmits burocràtics, en col·laboració amb els ajuntaments que se sumen a esta iniciativa, per a posar el focus en les pimes perquè siguen més productives, sostenibles i atractives per a l'ocupació".
Així mateix, el cap del Consell ha assegurat que, amb este Pla, "l'Administració parlarà el llenguatge de les empreses perquè estes siguen generadores d'ocupació". A més, ha assenyalat que la Generalitat ha treballat "amb i des dels sectors productius en este projecte" i ha explicat amb esta iniciativa "el silenci administratiu positiu o la declaració responsable seran la regla i no l'excepció".
Per al màxim responsable de l'Executiu valencià este procés de simplificació administrativa és fonamental perquè les pimes "tinguen una resolució a temps" i que la Generalitat "s'ha posat a treballar de manera immediata en este procés ambiciós que anirà creixent al llarg de la legislatura".
Durant la seua intervenció, el president ha apostat per impulsar la productivitat i la capacitació perquè "si no tenim la capacitat de produir i no fem costat a les nostres pimes no podrem tindre servicis socials de qualitat" i ha mostrat el seu compromís per "facilitar l'activitat empresarial amb la simplificació de la burocràcia o la baixada de la pressió fiscal".
Centre de referència en innovació
El president ha visitat les instal·lacions de CEXMETAL, una iniciativa promoguda per l'Institut Tecnològic del Metall (AIDIMME) i la Federació d'Empreses del Metall de València (FEMEVAL) amb el suport d'IVACE+i.
El president ha subratllat la seua aposta per "projectes solvents que porten un retorn immediat a la Comunitat Valenciana i permeten l'accés de la més alta tecnologia a les nostres pimes".
En este sentit, ha destacat la qualitat del Centre d'Excel·lència en Coneixement del Metall i ha explicat que "té una aplicabilitat immediata que ens fa estar a l'avantguarda de la fabricació i la innovació industrial, impulsant d'esta manera la capacitat d'ocupació, de fabricació i de competitivitat".
Així mateix, ha posat en valor la col·laboració publicoprivada entre Institut Tecnològic, patronal del metall i Administració Pública "per posicionar a la Comunitat Valenciana com un referent en l'àmbit nacional".
Així, este centre està concebut com un espai d'excel·lència per a la transferència de coneixement en matèria de tecnologies avançades de producció i digitalització dels processos productius del sector metal·lomecànic i afins. El seu objectiu és contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses valenciana, ajudant-les a posicionar-se com a referents en els diferents mercats en els quals són presents.