Mazón: “Ampliem l’exempció de l’impost de la vivenda i augmentem a sis mesos el període d’ajudes al lloguer per als residents afectats per l’incendi de Campanar”

Guardar

Imatge de l'edifici calcinat de Campanar
Imatge de l'edifici calcinat de Campanar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que “la Generalitat ampliarà l’exempció de l’Impost de Transmissions Patrimonials també a les persones residents afectades per l’incendi de vivendes en el barri de Campanar que adquirisquen una vivenda”. Així ho ha avançat el cap del Consell en la sessió de control de les Corts celebrada este matí després de reunir-se esta setmana amb l’Associació de Residents Afectats per l’Incendi de Campanar (ARDIC).

Mazón ha assenyalat que amb esta iniciativa s’obri l’opció al fet que estos residents puguen adquirir una vivenda amb ajudes fiscals consistents en la fixació de tipus 0 d’este impost de la Generalitat, tal com s’anava aplicant als propietaris.

Així mateix, el cap del Consell ha avançat que “es duplicarà” el període de les ajudes per a arrendar una vivenda per a les persones afectades per l’incendi que estigueren en règim de lloguer. D’esta manera, amb esta modificació s’amplia de tres a sis mesos el període d’ajudes destinades a llogar una vivenda a les persones que estaven en règim de lloguer en el moment de l’incendi.

Cal recordar que per a les persones que en el moment de produir-se l’incendi tingueren la seua residència habitual i permanent en una vivenda de la seua propietat, esta ajuda arribarà fins a l’any tal com establia el DOGV del 26 de febrer.

L’import de l’ajuda serà igual al preu de l’arrendament de la vivenda, amb el límit de 1.000 euros mensuals, que es podrà incrementar fins a 1.500 mensuals, a raó de 100 euros addicionals per cada una de les persones que a més del sol·licitant, vagen a residir en la vivenda que es lloga, sempre que tingueren la seua residència habitual en la vivenda damnificada en la data de l’incendi.

Durant la seua intervenció en les Corts, el cap del Consell ha denunciat que ni la Delegació ni la Subdelegació del Govern s’han reunit amb l’associació de residents, a diferència de la Generalitat i l’Ajuntament de València.

Ajuda psicològica

D’altra banda, el cap del Consell també ha subratllat que a instàncies de les persones afectades “s’ampliarà l’assistència psicològica” que es gestiona a través de les conselleries de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge; Educació, Universitats i Ocupació; i Sanitat.

El president ha destacat el compromís del Consell i Ajuntament de València per a “escoltar les necessitats de les persones damnificades per l’incendi de Campanar, fer un seguiment del seu dia a dia, i treballar de manera coordinada per a donar una resposta ràpida i eficaç a estes famílies i que no caiguen en l’oblit social”.

Gastos de primera necessitat

Estes modificacions s’afigen a les ajudes per a l’atenció immediata dels gastos de primera necessitat ocasionats per l’incendi. A través d’esta orde s’han beneficiat les persones físiques que, en el moment de l’incendi, tenien la seua residència habitual i permanent en alguna de les vivendes destruïdes per este.

L’import mínim de l’ajuda ha sigut de 6.000 euros per vivenda. Esta quantia es podia incrementar fins a un màxim de 10.000 euros, a raó de 1.000 euros addicionals per cada persona resident que, a més de la titular, convivien en la vivenda. L’import global màxim de les ajudes ascendix a 1.380.000 euros.

Així mateix, cal recordar que, a més de les ajudes al lloguer, des de les diferents conselleries també s’han implementat actuacions de suport com la reubicació preferent en residències i centres de dia de les persones dependents que tingueren la seua residència habitual en els edificis sinistrats; mesures per a l’escolarització preferent dels menors de les famílies que hagen de canviar la seua residència, i transport públic gratuït.

Arxivat a:

Destacats