Massó i Barrera asseguren que Vox serà "lleial" als seus votants i secundaran el que decidisca Abascal

Massó culpa a la direcció del PP de la "inestabilitat" i assenyala que Mazón "ha seguit les directrius del seu partit" en el repartiment de menors migrants

Guardar

El vicepresident primer de la Generalitat, Vicente Barrera, en la seua compareixença davant els mitjans al costat de la presidenta de Les Corts Valencianes, Llanos Massó
El vicepresident primer de la Generalitat, Vicente Barrera, en la seua compareixença davant els mitjans al costat de la presidenta de Les Corts Valencianes, Llanos Massó

La presidenta de Les Corts, Llanos Massó (Vox), ha garantit que el seu partit serà "lleial" als seus votants i no ha volgut especular sobre una possible ruptura del pacte de govern amb el PP en la Comunitat Valenciana fins que no es reunisca esta vesprada l'executiva presidida per Santiago Abascal. En la mateixa línia, el vicepresident primer de la Generalitat, Vicente Barrera, ha assegurat que el seu càrrec és "del partit" i farà el que este considere.

Llanos Massó ha afirmat que Vox en la Comunitat Valenciana secundarà "totalment" el que decidisca Abascal i la plana major del partit en l'executiva d'esta vesprada, a la qual assistiran ella i el també conseller de Cultura, Vicente Barrera.

Així ho ha traslladat als periodistes abans de la sessió de control al president de la Generalitat, Carlos Mazón, un dia després que Vox donara per trencats els pactes de govern autonòmics per la decisió del PP d'acceptar l'acolliment de menors migrants en les comunitats i convocara una executiva sobre este tema a les 18.30 hores d'este dijous.

Després de subratllar que no diran "res" fins a eixa reunió, Massó ha insistit que Vox es "deu" als seus votants i fa costat "totalment" a Abascal, en ser repreguntada per una hipotètica crisi de govern en la Generalitat: "Serem totalment fidels al que decidisca el comité nacional".

Dit això, ha assenyalat que "no ha sigut Vox qui ha propiciat la inestabilitat", ja que ha recordat que "hi ha un acord de govern en el qual es parlava de no propiciar la immigració il·legal i eixe efecte crida". "I eixa és la línia que se seguirà", ha abundat, reiterant que fins a l'executiva no hi ha res decidit.

La presidenta s'ha mostrat "convençuda" que la decisió que es prenga en eixe òrgan serà "meditada i pel bé d'Espanya, de la Comunitat Valenciana" i de tots els seus votants.

A més, ha explicat que no ha parlat amb Abascal, rebutjant especular amb si hi ha marxa enrere a esta situació o amb si podria deixar la Presidència de Les Corts i ha indicat que la possibilitat de convocar eleccions autonòmiques "és una decisió del president de la Generalitat".

DECISIÓ "UNILATERAL" DE GÈNOVA

Qüestionada per si Vox se sent traït pel PP, Massó ha sostingut que "hi ha molts Partits Populars" i que la decisió d'acollir a menors migrants s'ha pres "unilateralment" per la decisió 'popular' de Gènova: "Ha sigut Feijóo qui d'alguna manera ha decidit iniciar esta crisi".

Sobre la postura de Mazón sobre este tema, ha recordat que el president "va plantejar la sobrecàrrega de 'menes'" en la Comunitat Valenciana i "ha seguit les directrius del seu partit". "I no soc qui per a discutir que un president autonòmic seguisca les directrius del seu partit: és el que fem en Vox", ha resolt.

En termes similars, Vicente Barrera ha afirmat que està "a les ordes" de Vox: "Per descomptat, seguiré la disciplina del meu partit i faré el que el meu partit considere i recolzaré sempre en este cas a les decisions que prenga".

El vicepresident, que ha confirmat la seua presència en la reunió de l'executiva a Madrid, ha subratllat que el seu "lloc és del partit" i farà "el que el partit decidisca".

Destacats