Martínez Mus es compromet a mantindre l'acció política del Consell "per a protegir l'entorn i impulsar projectes que generen prosperitat i ocupació"

Guardar

El nou conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus
El nou conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus

El nou conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha destacat el seu compromís de "mantindre la protecció del nostre entorn i patrimoni natural amb l'impuls de projectes que generen prosperitat i ocupació en la Comunitat Valenciana".

Així ho ha manifestat Martínez Mus en rebre la cartera de mans de la seua antecessora, Salomé Pradas. Un acte en el qual també ha sigut present el president de la Generalitat, Carlos Mazón.

El titular de Medi Ambient ha remarcat que assumix "el repte d'equilibrar el respecte escrupolós a les necessitats de preservació i conservació dels nostres valors naturals, la millora en la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic amb el desenvolupament econòmic". Un repte que, per al titular de Medi Ambient, "és complex, però possible".

Sobre este tema, Martínez Mus ha assegurat que "es farà amb ferramentes com la Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana" que, al seu juí, suposarà "un abans i un després en la gestió del litoral". També es farà "reivindicant amb contundència i davant qui faça falta les infraestructures necessàries, un servici de Rodalia digne, que el Corredor Mediterrani no patisca més retards i que s'executen les ampliacions del Port de València i els nostres aeroports".

L'Albufera ha merescut una menció especial en el seu discurs de presa de possessió, en el qual ha assegurat que, malgrat tindre un caràcter "tranquil, assossegat i dialogant, que ningú dubte que això està renyit amb la fermesa i la contundència", per la qual cosa ha assegurat que "la defensa de L'Albufera serà tan contundent com mereix eixe tresor que és un patrimoni insubstituïble de tots els valencians".

Martínez Mus ha destacat que els projectes prioritaris per a esta nova etapa seran la promoció i protecció dels 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana, la Zona d'Activitats Complementàries de l'Aeroport de Castelló, l'Eix de la Ceràmica, la millora de la CV-60 i la CV-95 a la Vega Baixa, l'Estació Intermodal d'Alacant, les rondes de Castelló i Elx, l'ampliació de Metrovalencia i del TRAM a Alacant i Castelló, així com la posada en marxa de l'E-TRAM d'Elx.

El nou conseller ha assegurat que assumix la responsabilitat "de fer costat al millor equip possible" per a un "projecte immillorable dissenyat i dirigit pel millor arquitecte i director d'obra possible: Carlos Mazón". A més, ha explicat que compta amb un model de gestió amb uns "nivells d'excel·lència que aspire a poder igualar". Un model iniciat per la seua antecessora, Salomé Pradas "que ha demostrat tot el que és capaç de fer".

Destacats