Martínez Mus destaca el paper de la Confraria de Pescadors com a "exemple de convivència entre l'activitat humana i la preservació de L'Albufera"

Guardar

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, en el sorteig de redolins
El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, en el sorteig de redolins

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha destacat el paper de la Confraria de Pescadors del Palmar com a "exemple de convivència entre el desenvolupament de l'activitat humana i la preservació de L'Albufera".

El responsable de Medi Ambient del Consell s'ha expressat en estos termes en la seua intervenció durant el sorteig de redolins, que s'ha celebrat este diumenge en El Palmar, i que consistix en el repartiment dels llocs de pesca en L'Albufera. Durant el discurs, Martínez Mus ha recordat que es tracta "d'un sistema d'elecció d'origen feudal, únic en la Comunitat Valenciana, amb arrels en el segle XIII, encara que continua envoltat de molta expectació".

En este context, el titular de Medi Ambient ha volgut fer una crida perquè "tots actors que intervenen en la gestió del parc i totes les administracions, sense excepcions, s'unisquen per a garantir l'arribada de l'aigua tan necessària per a la supervivència del llac". "Este serà el meu gran objectiu durant l'etapa com a conseller que començament", ha remarcat.

De la mateixa forma, ha afegit que "L'Albufera és un símbol, un espai natural que és tan bell com vulnerable, i, per això, hui més que mai defenem que tots l'hem de salvaguardar". "Els puc garantir que no em tremolarà el pols per a defendre l'aigua que correspon a este espai que és un senyal d'identitat per a tots els valencians", ha incidit.

El titular de Medi Ambient ha agraït "l'esperit que ha guiat a la Confraria Pescadors durant dècades" i ha ressaltat "la justa manera de gestionar el bé comunal, la manera de resoldre conflictes, així com l'accés equitatiu als recursos i la distribució justa dels beneficis que genera l'activitat".

En este sentit, el conseller ha expressat que la Generalitat valora la preocupació d'este col·lectiu "per la conservació del medi ambient i l'entorn on viuen". Un fet, que, per a Martínez Mus, els ha convertits "en verdaders agents de proximitat amb el llac i les seues espècies".

Martínez Mus ha conclòs dient que el sorteig de redolins i la seua adaptació als nous temps "amb la justa incorporació de les dones" són motius suficients "per a reivindicar alt i clar la defensa d'este bell espai d'incalculable valor mediambiental, paisatgístic, etnològic i cultural".

Destacats