Martínez Mus destaca que FGV afronta un període decisiu amb l’objectiu de completar els projectes d’ampliació i millorar el servici que presta

Guardar

Vicente Martínez Mus i Alfonso Novo
Vicente Martínez Mus i Alfonso Novo

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha destacat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) afronta uns anys decisius de cara al seu futur a curt i llarg termini.

“L’objectiu és completar els projectes d’ampliació previstos i millorar la qualitat del servici que es presta a milers de ciutadans a València i Alacant”, ha destacat el conseller, que ha mantingut este matí una reunió de treball amb el director gerent d’FGV, Alfonso Novo.

En esta trobada han analitzat la situació actual de l’empresa, que registra les millors dades de la seua història pel que fa al nombre d’usuaris. FGV ha facilitat la mobilitat de 62.980.797 usuaris en els sis primers mesos de 2024, a través dels servicis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Este resultat suposa que s’ha aconseguit un increment del 16,03 % respecte al mateix període de 2023 i ha permés incrementar 8.700.574 viatgers en este primer semestre de l’any.

Des d’FGV s’ha explicat que este increment està estretament relacionat amb les iniciatives impulsades per la Generalitat per a afavorir l’ús del transport públic i que s’han prorrogat sis mesos més, tant pel que fa a l’Abonament Jove Gratuït, dirigit a menors de 31 anys, com en els descomptes del 50 % en els títols multiviatge i abonaments temporals.

El conseller ha assenyalat que este augment de la demanda ha d’estar acompanyat d’una millora en la qualitat del servici, per la qual cosa “hem de ser capaços d’apostar per la innovació i oferir un transport públic per a totes les persones amb un major grau d’accessibilitat”.

Projectes d’ampliació

Amb la vista posada en els pròxims anys, Martínez Mus ha explicat que són moltes les actuacions previstes a València i Alacant, ja que “des de la Generalitat som conscients que és necessari ampliar les xarxes de transport actuals i aconseguir que l’ús del transport públic cresca”.

En este sentit, ha destacat que “a Alacant, l’Estació Central, base també de futures ampliacions, és una realitat, una vegada adjudicades les obres per més de 100 milions d’euros, i es troba en el procés previ d’iniciar les obres en l’últim trimestre d’enguany”.

De manera paral·lela, en la línia 9 del TRAM d’Alacant s’estan completant les obres emergència i els treballs de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, per la qual cosa “a final d’any s’haurà completat el procés de modernització de la connexió ferroviària Benidorm-Dénia, que ja es podrà realitzar de manera directa sense necessitat de transbords intermedis”, ha recalcat el conseller.

Pel que respecta a Metrovalencia, entre altres actuacions, continuen les obres de la connexió subterrània entre les estacions de Xàtiva i Alacant, amb l’objectiu de finalitzar el projecte l’any que ve. També s’estan completant els estudis de les ampliacions de la línia 10, en direcció a l’Hospital Universitari La Fe i a la façana marítima, al mateix temps que es fan els primers passos de la prolongació d’esta mateixa línia en direcció al centre de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats