Marciano Gómez aposta per aprofitar les oportunitats de les noves tecnologies "per a crear un sistema de salut intel·ligent"

Guardar

El conseller Marciano Gómez en la jornada Health Live
El conseller Marciano Gómez en la jornada Health Live

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha manifestat durant la inauguració de la jornada 'Health Live: Innovant en Gestió Hospitalària' la necessitat d'aprofitar en l'àmbit sanitari les oportunitats que oferixen les noves tecnologies, "ja que ens permetran crear un sistema de salut intel·ligent capaç de millorar la resposta a les necessitats actuals de la població".

Esta jornada, que ha sigut organitzada per AstraZeneca i Medicina Responsable, ha comptat amb l'assistència de la consellera de Salut de les illes Balears, Manuela García, i el conseller de Salut de Múrcia, Juan José Pedreño, els qui han participat al costat del conseller de Sanitat en la taula redona 'Polítiques de transformació i digitalització davant els nous reptes sanitaris'.

Durant la seua intervenció, Gómez ha recordat l'aposta de la Conselleria de Sanitat "per a posar en marxa les accions necessàries que permeten un canvi cap a un sistema sanitari més intel·ligent, resistentment i econòmicament més sostenible". "De fet, comptem amb una secretaria autonòmica específica per a pilotar esta transformació i implementar l'Estratègia de Salut Digital en la Comunitat Valenciana", ha recordat. Així, es tracta de la Secretaria Autonòmica de Planificació, Informació i Transformació Digital, a càrrec de Bernardo Valdivieso, qui precisament ha impartit la conferència d'obertura de la jornada, amb el títol 'Intel·ligència artificial: transformant les dades de salut'.

Actualment, l'evolució demogràfica, la cronicitat de les patologies i l'aparició de nous tractaments innovadors que requerixen un elevat cost, fan necessari adaptar el sistema de salut i dotar-lo de les ferramentes necessàries a nivell tecnològic per a respondre a les expectatives assistencials actuals.

En este sentit, Marciano Gómez ha indicat que la Comunitat Valenciana "està fent els passos cap a eixa evolució d'excel·lència de la sanitat, gràcies a la capacitació dels professionals i la incorporació de nou talent, com són els científics de dades, enginyers d'organitzacions, biomèdics o biotecnòlogues, entre altres".

"La nostra finalitat és introduir les noves tecnologies de la informació d'una manera ordenada, ètica i equitativa per a enfortir el sistema públic sanitari", ha afirmat el conseller. De fet, els nous dispositius per a captura i anàlisi massiva de dades donen pas a una generació de noves solucions de salut intel·ligents que transformaran la prestació assistencial actual.

Sobre este tema, Marciano Gómez ha matisat que en la Comunitat Valenciana "ja s'està incorporant la intel·ligència artificial en determinades àrees assistencials. A més, hem d'aprofitar cadascuna dels avantatges que ens oferixen els avanços tecnològics si volem situar-nos a l'avantguarda i excel·lència quant a nivell assistencial, i eixe és el camí que estem recorrent i en el qual podrem avançar qualitativament gràcies a l'Estratègia de Salut Digital".

Digitalitzar l'atenció sanitària

Així mateix, per a aconseguir este objectiu, la Conselleria de Sanitat està treballant per a digitalitzar l'atenció sanitària de manera que responga a les característiques i necessitats específiques de la població. En este sentit, les accions se centren a potenciar la innovació, establir un nou model organitzatiu més eficient quant a recursos professionals i tècnics per a donar resposta als nous reptes de salut.

En definitiva, "en la Comunitat Valenciana comptem amb un sistema de salut modern, actual i fort, que anirem millorant dia a dia gràcies a les línies estratègiques establides per a situar-ho en l'excel·lència assistencial. Tot això, a més, "ens permet atraure, motivar i incentivar als professionals del nostre sistema sanitari, així com retindre talent per a oferir a la ciutadania la millor atenció sanitària", ha subratllat el conseller.

Destacats