Política

La Línia 3 de Metrovalencia tindrà dos passos inferiors entre Alboraia i Almàssera

1 minut

Tren de Metrovalencia en la Línia 3 al seu pas pel Barranc del Carraixet

La Generalitat destina 3,4 milions per a la construcció de dos passos inferiors en la línia 3 de Metrovalencia entre Alboraia i Almàssera amb l'objectiu de millora la comunicació per a ciclovianants, eliminar barreres a la mobilitat i solucionar els problemes de seguretat per l'encreuament indegut de les vies del ferrocarril.

En estos termes s'ha pronunciat la directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, Mª José Martínez Ruzafa, qui ha afegit que, a més d'estos passos inferiors, "es projecta una nova passarel·la per als vianants adossada al pont ferroviari i la construcció de trams per a ciclovianants per a connectar amb els camins existents".

Martínez Ruzafa assegura que "les obres avancen segons el que es preveu i ja s'han completat els treballs inicials, com la reposició de séquies i la protecció d'un col·lector". Els treballs se centren actualment en l'execució de les excavacions. Per a això s'han executat pantalles de pilotes, que és una estructura que s'empra "per a contindre on el terreny és molt bla, amb poca cohesió, amb perill d'enfonsament o que presenta un nivell freàtic alt".

En esta línia, la directora general ha estimat que, "durant esta tardor, s'espera aconseguir les fites més significatives de l'obra, com és la instal·lació de la passarel·la per als vianants i el clavament dels marcs dels passos inferiors".

De fet, esta primera setmana d'octubre s'ha finalitzat el clavament del pas inferior en el costat d'Alboraia, i es treballa en l'execució de les estructures, passos inferiors i passarel·la.

El clavament d'un pas inferior mitjançant empenyiment és un mètode que permet construir l'estructura prop de la seua ubicació final i després traslladar-la al seu lloc definitiu. Este procés minimitza l'impacte en les vies i, per tant, en el trànsit ferroviari: així "no s'interromp el trànsit durant la construcció d'estos passos a distint nivell", ha explicat Martínez Ruzafa.

També és important destacar que, durant tot el procés de construcció, es monitora constantment l'estabilitat de les vies i els suports per a assegurar-se que no hi haja desplaçaments o deformacions. "La velocitat dels trens es limita a 30 quilòmetres per hora en la zona on es facen els treballs. A més, hi ha una coordinació constant amb els equips i el lloc de comandament d'FGV", ha conclòs la directora general.