La Crida pel Finançament denúncia que el Govern "es riu" de la Comunitat Valenciana per no incloure la llei de finançament autonòmic en el seu pla anual normatiu per a 2022, davant el que adverteix: "Ja no podem consentir que el president Ximo Puig o els membres del Consell facen declaracions que donen a entendre que estem en vies de millora".
En un comunicat, la plataforma mostra la seua indignació per la tardança del Ministeri d'Hisenda a aprovar el nou model de finançament, després que al desembre presentara a les comunitats l''esquelet' per a iniciar la reforma.
"Per enèsima vegada, es riu de tots els valencians que any rere any, des de fa més de vint anys, esperem un finançament atenent a allò que paguem i continuem en un model que ens aboca a seguir en la cua del finançament per habitant de tot l'Estat", afirma Toni Infante com a representant de la Crida.
Davant aquesta nova "agressió", al seu judici no caben postures tèbies o gestos que no siguen clars per part del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) i de la resta de partits. És més, insisteix que no hi haurà cap millora del finançament mentre la Comunitat Valenciana no tinga una Hisenda pròpia.
Per tot això, la plataforma creu que "és hora que la ciutadania agafe la bandera de la recuperació econòmica" i es mobilitze per a reivindicar el dret dels valencians a gestionar els seus propis recursos.
Adverteix a més que seguir amb el sistema actual, caducat des de 2014 i que "perpetua l'espoli any rere any", suposa renunciar a la millora del sistema sanitari i educatiu, "suposa no tindre més hospitals, ni més sanitaris, com també no poder implementar polítiques de recuperació econòmica i empresarial o d'estímul en la investigació, que les ràtios d'alumnat/professorat a les escoles valencianes no puguen ser més baixes per a garantir una educació de qualitat, ni tampoc tindre la capacitat de regular el dret a l'habitatge, entre altres".
La Crida posa l'èmfasi en la necessitat que tots els partits i la ciutadania done suport a la seua reivindicació de la sobirania fiscal i la condonació del deute històric com a "única via" per a poder regenerar l'economia valenciana. D'altra banda, rebutja la tardança a millorar el servei de trens de Rodalia i dona suport a la petició de la Generalitat d'assumir la gestió directa.