Justícia destina 910.000 euros per a despeses de funcionament en els jutjats de pau de la Comunitat Valenciana

El termini per a demanar les ajudes s'obri aquest dijous i finalitza el pròxim 31 d'octubre

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha obert una línia de subvencions per un import de 910.000 euros per a finançar les despeses de funcionament dels jutjats de pau de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment de més del 40% del pressupost respecte a 2021, quan es van destinar 648.552 euros.

Les ajudes serviran perquè els ajuntaments puguen sufragar les despeses que suporten derivats del funcionament d'aquests òrgans, inclòs el pagament del personal de les secretaries en els municipis amb població inferior a 7.000 habitants i d'aquells amb més població que no tinguen places creades de personal d'Administració de Justícia.

Així, la quantia per a fer front a les despeses de funcionament ascendeix a 507.407 euros i la de les despeses de personal, a 402.592 euros.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat les condicions perquè les corporacions locals puguen presentar les seues sol·licituds per a aquestes ajudes, des d'aquest dijous i fins al pròxim 31 d'octubre. Les subvencions s'atorgaran tenint en compte el nombre d'habitants del municipi.

Les sol·licituds s'efectuaran exclusivament per via telemàtica a través del següent enllaç: consultar

Justícia Pròxima

Aquesta inversió permet avançar en el model de Justícia Pròxima desenvolupat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que s'ha dissenyat per a atendre a més de milió i mitjà de persones que viu en les 96 localitats que compten amb jutjats de pau amb personal de la Conselleria.

El model valencià de Justícia de Proximitat que integra les iniciatives Justiprop, Mediaprop i els centres d'enllaç amb les Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte s'ha concebut perquè el lloc de residència no supose cap obstacle ni cap factor de discriminació entre la ciutadania.

Arxivat a:

Destacats