Política

Ivace+i Energia secunda 81 projectes municipals d'autoconsum elèctric amb energies renovables

Donarà suport a el 100 % del cost mitjançant una fórmula combinada de préstec bonificat i subvenció a fons perdut

1 minut

Un operari instal·la plaques fotovoltaiques

L'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i ), dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, destinarà un total de 3 milions d'euros per a recolzar 81 projectes presentats per 55 ajuntaments per a dur a terme instal·lacions d'autoconsum de generació d'energia elèctrica mitjançant energies renovables, en concret solar fotovoltaica.

Gràcies a esta línia d'ajuda, Ivace Energia sufraga el 100 % del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut i un préstec a interés zero, la qual cosa per al director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, "facilita als ajuntaments apostar per l'autoconsum elèctric", alguna cosa que és "necessari per a intensificar al màxim la implantació d'esta forma de generació elèctrica en els nostres municipis, enviant un missatge exemplaritzant, que redunde així mateix en l'optimització de la despesa pública".

En total, destinarà 3 milions d'euros, dels quals 1,8 milions d'euros seran per a subvencions a fons perdut. Els projectes contemplats aportaran 4,4 megavats de potència elèctrica d'origen renovable.

Com ha explicat Argüelles, de totes les instal·lacions que se secundaran 55 corresponen a iniciatives d'autoconsum col·lectiu, que produiran cada any un total d'1,7 milions de quilowatts hora (KWH). Així mateix, gràcies a la generació d'energia de forma no contaminant, s'evitarà l'emissió a l'atmosfera de 2.500 tones de diòxid de carboni a l'any.

D'altra banda, els 29 projectes restants són instal·lacions de caràcter individual que, d'acord amb els projectes presentats, produiran anualment 4,7 milions de quilowatts hora.

Cal destacar que el pressupost màxim que Ivace Energia dona suport a per projecte ascendix a 100.000 euros i concedix fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d'amortització per a retornar el préstec és de 96 mesos i les quotes d'amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d'amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades al beneficiari en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.

Cal destacar que es donen suport a les instal·lacions d'autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d'emmagatzematge energètic (bateries).