Indústria presenta el Pla d’acció d’impuls del biogàs de la Comunitat Valenciana a tots els agents del sector

Este projecte busca reduir la dependència del gas natural, fomentar l’economia circular i crear 6.000 ocupacions verdes

Guardar

Indústria presenta el Pla d'Acció d'Impuls del Biogàs de la Comunitat Valenciana a tots els agents del sector
Indústria presenta el Pla d'Acció d'Impuls del Biogàs de la Comunitat Valenciana a tots els agents del sector

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, i el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, han reunit tots els agents del sector per a presentar el Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana que liderarà la Conselleria que dirigix Nuria Montes.

Felipe Carrasco ha assenyalat que este pla busca “reduir la dependència del gas natural, fomentar l’economia circular i crear 6.000 ocupacions verdes”. Així mateix, ha afegit que “és el resultat de mesos de treball i de la voluntat política del Consell per impulsar esta font d’energia alternativa al gas per a les indústries i sectors estratègics de la Comunitat Valenciana”.

L’objectiu de la Conselleria d’Indústria és “connectar tot l’ecosistema relacionat amb la cadena del biogàs de la Comunitat Valenciana per a estudiar quines mesures legislatives es podrien implementar per a facilitar el desenvolupament d’esta energia renovable” ha assenyalat el secretari autonòmic.

En la reunió han participat representants del sector energètic, aigua i medi ambient, del sector ceràmic, metal·lúrgic, naval, d’enginyeria i instal·lacions industrials, del sector de la indústria del ciment, així com del sector associatiu.

Totes estes empreses i entitats públiques i privades constituïxen el grup de treball, obert a altres agents, per a traçar la ruta del biogàs a la Comunitat Valenciana i la primera reunió de la qual de treball se celebrarà en setembre.

Mesures que inclou el Pla

El Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana incorpora, entre altres mesures, el desenvolupament d’un marc legal estable per al desenvolupament de projectes estratègics, el desenvolupament de polítiques energètiques i climàtiques sostenibles, estables i integrals que ajuden a augmentar la competitivitat del sector.

També planteja l’estudi de possibles instruments de finançament, l’impuls de gas renovable sostenible per a tots els sectors energètics, així com la promoció i impuls de l’I+D en l’àmbit de gasos renovables.

Per a la posada en marxa d’estes mesures, Felipe Carrasco ha assenyalat que les empreses necessiten que des de l’Administració es reduïsquen càrregues administratives per a afavorir i fomentar l’activitat econòmica.

En este sentit, el secretari autonòmic ha traslladat als agents del sector que el Pla incorpora el disseny i implementació de procediments interns que permeten eliminar “obstacles burocràtics” i que ajuden l’Administració a agilitzar els tràmits “per a, d’esta manera, intentar posar solució i agilitzar el col·lapse d’expedients que tenim en l’actualitat heretats del Govern anterior”.

Col·laboració publicoprivada

Per a la definició del Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana, el diàleg entre les parts “ha sigut clau per a establir elements en comú” ha indicat el secretari autonòmic.

Carrasco ha mostrat en tot moment la voluntat del Consell de comptar amb tots els ajuntaments de la Comunitat per a definir estes polítiques al mateix temps que ha assenyalat que este Pla servirà per a generar una interlocució directa amb el sector i donar suport a projectes estratègics desenvolupats a la Comunitat en el model col·laboració publicoprivada.

“Este model de col·laboració -ha indicat Carrasco- ens ajuda a generar idees i enfocaments innovadors i millors sense perdre de vista els beneficis que reporta al sector”.

Entre eixos beneficis es troba l’obtenció d’un major grau d’innovació en les empreses del sector mitjançant l’impuls de la investigació i desenvolupament de noves tecnologies, un major accés a finançament privat i optimització dels recursos públics, així com l’increment d’experiència i coneixement aprofitant el potencial privat amb el suport institucional del sector públic.

Destacats