Indústria es compromet a treballar al costat de les associacions del transport per a millorar el servici d'inspecció de les ITV

Guardar

Una ITV a la província de Valencia
Una ITV a la província de Valencia

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, s'ha compromés amb les associacions més representatives del sector del transport de mercaderies per carretera de la Comunitat Valenciana a treballar conjuntament amb elles per a millorar el servici d'inspecció tècnica de vehicles (ITV).

En una reunió celebrada en la seu de la Confederació Empresarial Valenciana, la consellera els ha traslladat la seua "determinació a abordar les necessitats i peticions del sector per a solucionar, tan prompte com siga possible, tot allò que siga a les nostres mans. Per a això dissenyarem un pla de xoc específic per al sector professional".

En este sentit, Nuria Montes ha explicat que la Conselleria ja s'ha compromés a augmentar la plantilla de personal de l'empresa pública SITVAL, sempre en coordinació amb altres departaments implicats, com a Funció Pública.

A més, ha recordat que de moment "ja hem solucionat l'equiparació salarial de tots els treballadors de SITVAL, un problema heretat de l'anterior Govern i, esta mateixa setmana, hem firmat un protocol d'intencions amb l'Ajuntament de Torrent per a construir una nova estació d'ITV en este municipi que substituirà, abans que acabe la legislatura, la que ara funciona en Riba-roja".

A la reunió amb la consellera han assistit, entre altres, representants de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), la Federació Provincial d'Associacions d'Empresaris de Mercaderies d'Alacant (FETRAMA), l'Associació Empresarial Castellonenca del Transport de Mercaderies (ACTM) i l'Associació Empresarial de Transport de Viatgers d'Alacant (ASOVAL).

Entre les qüestions que estes associacions professionals del transport han traslladat a la consellera estan agilitzar les inspeccions tècniques de vehicles, reformular el sistema de cites prèvies, reduir els temps d'espera i millorar la informació a l'usuari, entre altres.

Altres mesures en marxa

Per part seua, Nuria Montes els ha informat d'altres mesures que Indústria posarà en marxa progressivament, com la implantació d'un sistema informàtic únic per a totes les estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana que unificarà els set procediments existents en l'actualitat.

A més, la Conselleria invertirà 700.000 euros per a posar en marxa o reforçar estacions provisionals de servici d'inspecció a la província d'Alacant. També s'està elaborant un nou contracte per a duplicar el nombre de persones del centre d'atenció telefònica i millorar tant les cites prèvies com l'atenció als usuaris.

Destacats