Política

Igualtat resol en dos mesos 8.892 nous expedients de dependència i aconsegueix reduir la llista d'espera per primera vegada des de maig

1 minut

Susana Camarero, vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha resolt en els dos últims mesos 8.892 nous expedients de persones en situació de dependència, la qual cosa ha permés encadenar dos mesos seguits de baixada de la llista d'espera.

Així ho ha explicat Susana Camarero, que ha destacat l'esforç que ha realitzat el personal del seu departament durant els mesos de setembre i octubre per a resoldre expedients que estaven proposats des del mes de juny, però que no s'havien pogut executar per la falta de dotació pressupostària de l'anterior govern.

La vicepresidenta segona ha assenyalat que per a poder revertir la situació i invertir la tendència dels últims mesos es van sol·licitar "dues ampliacions de crèdit de 39,5 i 22 milions d'euros", que han fet possible "un descens de la llista d'espera, que des del mes de maig i fins a agost s'havia incrementat considerablement".

Camarero ha assegurat que fins a final d'any es continuarà treballant per a "continuar amb aquest ritme de resolució d'expedients". En aquests moments, en la Comunitat Valenciana hi ha 145.678 persones reconegudes com a dependents que són ateses a través d'un servei o una prestació.

Respecte a l'aportació del Govern central per al sistema de la dependència, la vicepresidenta segona ha tornat a reclamar el 50% que per llei li correspon, i no el 21% de l'any passat o el 15% que va aportar fa dos. Si l'executiu central haguera complit "no estaríem parlant de llistes d'espera perquè aquest problema estaria solucionat".

Dades dependència octubre

Amb data 2 de novembre, existeixen en la Comunitat Valenciana 145.678 persones dins del sistema d'atenció a la dependència. Per províncies, 44.674 resideixen a la província d'Alacant, 16.637 a Castelló i 84.367 resideixen a la província de València.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, es desprén de l'informe mensual que durant octubre es van registrar 1.597 noves sol·licituds.

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 47,86 milions d'euros corresponents a la nòmina d'octubre i endarreriments.

Etiquetes: