Igualtat incorpora per primera vegada al Telèfon 24 hores d'atenció a víctimes de violència sobre la dona a quatre advocades per a prestar assessorament especialitzat

Guardar

Telèfon 24 hores d'atenció a víctimes de violència sobre la dona
Telèfon 24 hores d'atenció a víctimes de violència sobre la dona

La vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha anunciat "la incorporació, per primera vegada, de quatre advocades especialitzades en les formes de violència contra les dones" al Servici d'Atenció Telefònica Permanent integrat en els Centres Dona 24 hores.

Així ho ha comunicat Susana Camarero, durant la seua visita a les noves instal·lacions que prestaran el Servici d'Atenció Telefònica Permanent acompanyada de la secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe Del Baño.

La vicepresidenta ha destacat la millora que suposa per a este servici d'atenció telefònica este nou contracte, que tindrà una duració de tres anys, amb un import d'adjudicació que ascendix a 3.068.099,11 d'euros, realitzat a través de l'empresa Atenzia.

Esta línia telefònica oferirà una major atenció psicosocial juntament amb els servicis d'atenció, assistència i intervenció psicològica ja existents. A més, també comptarà amb la desviació de manera immediata al telèfon 112 de les telefonades referides a situacions d'urgència i emergència de dones víctimes de violència.

Respecte a l'atenció jurídica, funcionarà tots els dies de l'any i atendran les telefonadesrebudes que requerisquen assessorament jurídic en matèria de violència contra les dones per a oferir atenció immediata.

En este sentit, Camarero ha afirmat que, "amb la inclusió d'estes mesures, la Conselleria, a través del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, demostra el compromís i la importància que té este servici d'atenció personalitzada i individualitzada, i l'impuls que es realitza des de la Generalitat per a posar a l'abast de les dones que patixen violència variats recursos per a ajudar-les i protegir-les".

Cal recordar que esta assistència telefònica d'informació i assessorament va dirigit a víctimes de violència sobre la dona, els seus fills i filles i a la ciutadania en general que ho necessite, així com a professionals implicats en esta problemàtica que requerisquen informació i coordinació.

A més, esta línia telefònica gratuïta (900 580 888) és un dels recursos assistencials de la Xarxa de Centres Dona que oferix a les víctimes una atenció immediata i una resposta ràpida les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i que des de la seua implantació fa dues dècades ha rebut un milió de telefonades.

Destacats