Política

Igualtat convoca el concert de places i serveis en els sectors de diversitat funcional, infància i adolescència, majors i persones en situació o risc d'exclusió social

La convocatòria és l'última resolució signada per Mónica Oltra com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusiva

1 minut

Mónica Oltra, a una imatge d'arxiu a Les Corts

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat els acords d'acció concertada de 16.272 places dels sectors d'atenció a persones amb diversitat funcional, infància i adolescència, a persones en situació o risc d'exclusió social pertanyents a col·lectius vulnerables i a persones majors dependents, per al període 2022-2026.

La convocatòria, que apareix publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, és l'última resolució signada per Mónica Oltra com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i suposa una inversió de més de 1.316 milions d'euros.

La Conselleria ve desenvolupant el règim d'acció concertada en els sectors de diversitat funcional i infància i adolescència des de l'any 2018, en atenció a persones majors en situació de dependència des de 2019 i en el sector d'inclusió social des del passat 2021.

Des de llavors, s'han dictat successives convocatòries en els diferents àmbits, sent necessari, davant la creixent demanda de serveis i places en centres d'atenció social, aprovar una nova convocatòria amb caràcter pluriennal, que comença en el segon semestre d'enguany i finalitza el juny de 2026.

L'objecte del concert és tant la gestió integral de centres com la reserva i ocupació de places en centres d'atenció social dels diferents sectors contemplats en la convocatòria.

Diversitat funcional

En l'àmbit de diversitat funcional i salut mental es convoquen un total de 9.394 places dins dels diferents sectors i tipologies de centre, amb una inversió de 559,5 milions d'euros.

Concretament, per al sector de diversitat funcional es convoquen 2.858 places d'atenció precoç per a l'atenció de xiquets i xiquetes amb trastorn del desenvolupament o risc de patir-lo; 2.467 places en centres ocupacionals per a la integració sociolaboral; 1.186 places en centres de dia; 1.048 places residencials per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, física i orgànica; i 375 places en habitatges tutelats.

Per a les persones amb trastorn mental greu s'estableixen 883 places en centres de rehabilitació i integració social; 195 en centres de dia; 165 places residencials; i 217 places en habitatges tutelats.

Infància i adolescència

La convocatòria estableix en l'àmbit de la infància i adolescència un total de 2.021 places amb una inversió total de 335,68 milions d'euros.

Es tracta de 979 places per al servei de centre d'acolliment residencial per a persones menors d'edat que es troben sota la guarda o tutela de la Generalitat; 76 places en centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials; 164 places per al servei de suport a l'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que hagen aconseguit la majoria d'edat; i, finalment, 802 places en centres de dia per a persones menors d'edat en situació de risc.

Persones majors dependents

Així mateix, per a l'atenció de les persones majors en situació de dependència es determinen un total de 3.592 places amb una dotació econòmica de 327,92 milions d'euros.

D'aquestes places, 2.389 corresponen a centres residencials i 1.203 a places d'atenció diürna.

Col·lectius vulnerables

Finalment, la convocatòria detalla les places que es poden concertar per a serveis i recursos d'atenció a persones en situació o risc d'exclusió social pertanyents als col·lectius vulnerables com a persones sense llar, amb VIH, exrecluses, migrants, LGTBI dones en risc d'exclusió social i persona en situació de vulnerabilitat social.

Amb una inversió de 93,59 milions d'euros es concerten un total de 1.265 places, 543 d'elles per a habitatges i 722 per a centres d'acolliment (albergs).

Etiquetes: