Política

Gómez anuncia que implantarà la figura de la infermera escolar el pròxim curs

1 minut

Unes motxilles en un col·legi de la Comunitat Valenciana

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat la seua voluntat d'implantar la figura de la infermera escolar el pròxim curs. "La decisió que es posarà una infermera està presa, ara cal veure com", ha assenyalat en una entrevista a Europa Press.

Gómez ha apuntat que aquesta figura s'implantarà amb criteris de "rigor" i per a això estudiaran quina seria la ràtio d'infermera per estudiant, quines funcions tindria i quin serà el seu responsable jeràrquic i funcional així com la relació que tindran amb els equips d'atenció primària amb els centres de salut.

En eixe sentit, ha destacat que ja hi ha ajuntaments que ja estan implantant aquesta figura, com el de Castelló. Per això, es tracta de coordinar-se i definir el número que es requereix, les prestacions que exercirà i de qui dependrà. "Jo crec que serem capaços que es puga implementar el pròxim curs", ha recalcat.

ELS MIR IMPARTIRAN FORMACIÓ EN SALUT A ESTUDIANTS

De la mateixa manera, s'estan plantejant que mèdics MIR de Medicina de Família impartisquen informació de la salut en els centres escolars sobre "què és el que cal fer i què no fer, què és un centre de salut i quan s'ha d'utilitzar, quan cal anar a un hospital, la importància de la vacunació, la importància de les malalties de transmissió sexual --davant el seu creixement-- i dels mètodes anticonceptius", entre altres aspectes.

Sobre aquest tema, ha explicat que des de Salut Pública ja es duen a terme campanyes de promoció i prevenció de salut, però amb aquesta iniciativa es vol aprofitar que per l'edat dels MIR --entre 25 i 27 anys-- poden traslladar aquesta informació de forma "més pròxima, amable, i amigable" perquè "els escolars i adolescents la reben d'una persona afí, d'una persona generacionalment més pròxima". Així mateix, ha destacat l'acord amb la Conselleria d'Educació per a aplicar un pla de salut mental amb psicòlegs en els centres educatius.

PLA DE SALUT MENTAL, ABANS DE CAP D'ANY

Respecte al Programa de Salut Mental --una de les seues tres grans preocupacions al costat de l'Atenció Primària i la falta de professionals--, ha ressaltat que es presentarà a la fi d'any, abans del termini dels 100 dies primers dies de Govern al qual es van comprometre. Gómez ha explicat que no mantindran la figura del comissionat de salut mental, que serà substituït per una oficina estratègica, dirigida pel psiquiatre Bartolomé Pérez Gálvez, per a "donar una resposta multidisciplinària i flexible".

"No volem encotillar ni fer cap mena de rigidesa en el que seria un comissionat, ni una àrea de Salut mental, sinó que volem que puga tocar tots els àmbits", ha argumentat.