La Generalitat reclama per burofax al CSD i l’RFEF l’informe amb els criteris d’exclusió de la candidatura de València

El president i l'alcaldessa de València exigeixen al Consell Superior d'Esports que "es pronuncie i isca del silenci

Guardar

El president Carlos Mazón
El president Carlos Mazón

La Generalitat, en nom de l’Ajuntament de València i de la candidatura de la ciutat, reclamarà per burofax al Consell Superior d’Esports (CSD) i a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) l’informe amb la valoració de les candidatures al mundial de futbol amb els criteris i puntuacions. Igualment, se sol·licitarà la informació sobre quin òrgan de l’RFEF ha aprovat o validat les seus, així com el detall sobre la participació del CSD.

Així ho ha avançat el cap del Consell després de mantindre una trobada amb l’alcaldessa de València, María José Catalá, el director general d’Esports, Luis Cervera, i la regidora d’Esports, Rocío Gil. En la reunió s’ha analitzat els passos que se seguiran per a la candidatura de la ciutat per al mundial de futbol, ja que, cinc dies després, ni el CSD ni l’RFEF han contestat els correus enviats.

El director general d’Esports ha explicat que “el termini era fins al 31 de juliol, i des del 24 de juny fins al 16 de juliol hi va haver contactes telefònics, 7 correus i una videoconferència amb l’RFEF per a intercanviar documents per a pujar al llibre de candidatura (big book)”. Sobre este tema, ha afegit que “no entenem per què ara diuen que el termini va acabar el 24 de juny, perquè després d’eixa data continuem intercanviant documentació”. Així mateix, Luis Cervera ha informat que “el València Club de Futbol ha firmat l’StadiumAgreement, una cosa que no tenen altres seus seleccionades”.

Durant la seua intervenció, el president ha fet una crida a la societat valenciana perquè faça “un pas avant en una situació en la qual la falta d’informació, objectivitat i transparència del CSD i l’RFEF estan brillant en excés”.

En este sentit, els dos dirigents han coincidit a exigir al CSD que “es pronuncie d’una manera clara i isca del silenci per a donar una resposta a tots els valencians sobre la decisió de la RFEF d’excloure la ciutat de València”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de València ha afirmat que “en tot moment se’ns va dir que la data marcada per a la candidatura era el 31 de juliol” i ha insistit que “a diferència d’altres seus, hem presentat tota la documentació en el termini previst”.

Catalá ha insistit que “lluitarem perquè és just i la nostra candidatura és totalment solvent” i ha afegit que “és d’una gravetat extrema i un error com a país deixar fora la tercera capital d’Espanya”. Per això, ha reclamat al Govern i al CSD “un poc de sensibilitat” i que expliquen “si han participat o no en la decisió de la RFEF o si la compartixen. Porten 5 dies en silenci”.

D’altra banda, en esta trobada també s’ha explicat que s’ha encarregat un informe tècnic a assessors externs en infraestructures de la FIFA sobre la candidatura de València, al mateix temps que s’ha sol·licitat a la FIFA la seua intervenció perquè “València complix tots els requisits”.

 

Destacats