La Generalitat participa en la cimera Comunitat Valenciana-Comunitat de Madrid organitzada per la Fundació Conexus

Guardar

Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta segona de la Generalitat i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, i les conselleres de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, participen este divendres en el cim Comunitat Valenciana-Comunitat de Madrid organitzada per la Fundació Conexus.

L'objectiu d'esta jornada és enfortir la relació i crear camps de cooperació entre la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid, així com exposar les principals línies d'actuació consensuades en els diferents grups de treball posats en marxa amb la col·laboració publicoprivada per a potenciar l'eix Madrid-València.

Així, per part de la Comunitat de Madrid assistiran la consellera d'Economia, Hisenda i Ocupació, Rocío Albert López- Ibor, el conseller de Vivenda, Transports i Infraestructures, Jorge Rodrigo Domínguez i el conseller de Digitalització, Miguel López-Valverde.

Compromís conjunt de treball

Al llarg dels diversos fòrums de debat que tindran lloc s'exposarà el compromís conjunt de treballar en un pla logístic conjunt i l'electrificació de l'eix Madrid-Comunitat Valenciana.

A més, s'abordarà la simplificació administrativa i com implementar una estratègia conjunta de captació de fons europeus.

També està previst analitzar la promoció de la societat i l'economia digital i els programes conjunts destinats a la innovació, temes que tancaran una jornada que té com a finalitat estrényer la relació entre totes dues comunitats.

Grups de treball

La jornada, que se celebrarà a l'hotel Westin de València, començarà amb la presentació de la constitució de grups de treball conjunts de l'eix Comunitat Valenciana-Comunitat de Madrid.

A continuació, la consellera de Medi Ambient participarà en el Diàleg de Logística, Energia i Mobilitat al costat del conseller de Vivenda i el representant de la Comissió Eix de la Fundació Conexus, Luis Arnaiz.

Posteriorment, serà el torn del Diàleg de Digitalització que comptarà amb la consellera Nuria Montes, i el conseller Miguel López-Valverde a més de José Miguel Rosell, de la Comissió 5.0 Conexus.

Finalment, la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, intervindrà per a clausurar este esdeveniment.

Fundació Conexus

La Fundació Conexus Madrid-Comunitat Valenciana és una plataforma civil independent, amb seu a Madrid, que està integrada per persones físiques i jurídiques amb origen en la Comunitat Valenciana o que tinguen vinculació i/o interés per ella.

A través d'una àmplia activitat institucional i a l'impuls de nombroses iniciatives de diversa índole, la Fundació Conexus Madrid-Comunitat Valenciana ha aconseguit millorar el coneixement recíproc entre les dues regions i promoure la cooperació en els assumptes d'interés mutu.

L'objectiu comú de tots els seus membres és el d'estrényer els llaços econòmics, socials i culturals entre Madrid i la Comunitat Valenciana.

Destacats