La Generalitat destina 2,4 milions d'euros a 41 associacions empresarials per a impulsar la reindustrialització de la Comunitat Valenciana

Guardar

Polígon Industrial d'Almussafes
Polígon Industrial d'Almussafes

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha concedit un total de 2.379.972 euros a 41 associacions empresarials valencianes per a impulsar la reindustrialització de la Comunitat Valenciana, tal com publica este divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Estes subvencions, que permetran el desenrotllament de 129 projectes, formen part de l'Estratègia de reindustrialització de la Comunitat Valenciana 2024-2028 i tenen com a objectiu finançar les associacions empresarials de la Comunitat Valenciana perquè ajuden les pimes industrials a dur a terme projectes d'R+D+i, economia circular, descarbonització, sostenibilitat, diversificació, reconversió, captació de talent, formació en intel·ligència artificial o digitalització.

Se subvencionaran actuacions associatives que permeten a les pimes millorar la seua competitivitat i sostenibilitat en àrees relacionades amb la investigació, el desenrotllament i la innovació. En este àmbit es duran a terme accions com la participació en projectes d'investigació, desenrotllament o innovació, l'impuls a la R+D+i interna de les empreses, així com la innovació oberta i disruptiva, i el suport a la transferència de coneixement entre diferents sectors o des del sistema d'innovació a les indústries.

També es finançaran projectes relacionats amb la sostenibilitat. Concretament, les accions destinades la implantació en les empreses o àrees industrials de l'economia circular, la descarbonització, l'ecoinnovació, el tractament de residus i l'eficiència energètica, i suport a la incorporació en les empreses d'iniciatives relacionades amb el green deal i els Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS).

A més, es donarà suport a la internacionalització i la cadena de valor amb accions de promoció exterior, prospecció de mercats globals, màrqueting digital, promoció de la vigilància tecnològica i de mercats, i la detecció de tendències i el foment de la reconversió o diversificació dels processos productius cap a la fabricació de productes diferenciats, la diversificació, el disseny i la millora de l'oferta de valor.

Paral·lelament, es finançaran els projectes relacionats amb la formació i talent amb accions de promoció de la Formació Professional Industrial, formació en centres de treball i Formació Professional Dual i accions formatives en exportació i promoció exterior, en noves tecnologies, indústria 4.0, transformació digital i l'ús de la intel·ligència artificial, així com en matèries específiques de cada sector industrial.

D'altra banda, s'afavorirà la cooperació i el desenrotllament de clústers. En eixa línia es duran a terme iniciatives destinades a potenciar consorcis de cooperació i fomentar la col·laboració entre empreses i dinamització de clústers o agrupacions empresarials innovadores per a la consecució d'alguns dels objectius de l'Estratègia de reindustrialització de la Comunitat Valenciana.

Finalment, estes ajudes tindran en compte la seguretat industrial mitjançant la realització d'activitats que fomenten la promoció del compliment de la normativa en este àmbit en les empreses i les seues instal·lacions.

Destacats