El Consell concedix 400.000 euros en subvencions per a potenciar l'esport en la Comunitat Valenciana

Guardar

Partit de waterpolo
Partit de waterpolo

El Consell concedix 400.000 euros en subvencions, que es faran efectius abans que acabe l'any, amb la intenció de dur a terme 39 projectes singulars en l'àmbit esportiu i de l'activitat física.

La resolució, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) establix que estes ajudes tenen com a finalitat subvencionar l'execució de projectes singulars que busquen la consecució de resultats esportius, de representació, formatius o socials a través de l'esport, amb la participació destacada d'esportistes i entitats de la Comunitat Valenciana.

Els 39 projectes subvencionats estan inclosos en dos categories. En primer lloc, els de tipus A, referit a projectes singulars que compten amb la participació de persones físiques o jurídiques de la Comunitat Valenciana i que busquen fomentar, a través de l'esport, activitats i hàbits saludables, valors positius i mediambientals.

També es contempla la celebració de congressos extraordinaris, elaboració de materials de divulgació esportiva, expedicions d'aventura esportives, travessies o reptes de caràcter esportiu, campanyes i intercanvis esportius, o projectes equiparables, que siguen de celebració ocasional o temporal no permanent.

Dins d'este grup s'ha resolt concedir la subvenció, per un import total de 350.000 euros, a 32 entitats. Les quantitats atorgades oscil·len entre els 3.500 i els 25.000 euros. Els projectes recolzats abasten múltiples temàtiques, entre les quals es troba la promoció de l'activitat física en el medi rural en l'espectre autista, jornades de salut comunitària, fires d'esport inclusiu o expedicions alpinistes, entre moltes altres.

El segon grup d'iniciatives subvencionades, les de tipus B, amb un import global de 50.000 euros, es referix a projectes per a la participació i representació directa d'esportistes i entitats de la Comunitat Valenciana en actuacions i proves esportives singulars, organitzades per institucions o entitats, i que no estiguen establides en els calendaris esportius de competició ordinaris oficials.

Set esportistes i entitats complixen estos requisits, per la qual cosa rebran subvencions que abasten des dels 2.456 euros fins als 10.000. Trobem en este grup projectes de pilota valenciana, ultratrail, beisbol o motociclisme, entre altres.

Destacats