La Generalitat celebra el Dia de la Hispanitat amb la I Trobada Cultural de les Cases Hispanoamericanes

Guardar

Trobada Cultural de les Cases Hispanoamericanes a València
Trobada Cultural de les Cases Hispanoamericanes a València

La Generalitat i l'Ajuntament de València han impulsat la I Trobada Cultural de les Cases Hispanoamericanes a València, jornada en la qual han participat més de 500 persones i que ha comptat amb l'actuació de la Banda de Música SIOAM de Benimàmet, coincidint amb el Dia de la Hispanitat.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, i la regidora de Participació de l'Ajuntament de València, María José Ferrer San Segundo, han sigut els encarregats d'inaugurar l'acte, que també ha comptat amb la presència de l'alcalde pedani, Vicente Peris.

Durant la inauguració, José Tárrega ha parlat de l'"explosió cultural" que suposa esta trobada i la importància de consolidar-lo "com una gran festa de la convivència" que fomente la diversitat i l'enteniment mutu. En aquest sentit, ha afirmat que "esperem que aquesta primera trobada es convertisca en una tradició que celebre la riquesa cultural i la integració de les comunitats hispanoamericanes en la nostra societat".

El director general de Participació ha subratllat la importància de no perdre les arrels i ha fet una crida a la societat civil organitzada que representa als països hispanoamericans "perquè es constituïsquen en cases o entitats en defensa dels seus interessos per a treballar braç a braç amb la Generalitat en un mateix camí de col·laboració".

L'esdeveniment té com a objectiu enfortir els llaços culturals i socials entre la Comunitat Valenciana i les comunitats hispanoamericanes, promovent l'intercanvi cultural i la participació ciutadana.

La I Trobada Cultural de les Cases Hispanoamericanes a València ha comptat amb diferents actuacions de folklore de països com l'Argentina, Xile, el Perú, Guinea Equatorial, Bolívia i Hondures. Al seu torn, la Banda de Música SIOAM de Benimàmet ha interpretat peces tradicionals i contemporànies, creant un ambient festiu i de celebració.

Destacats