Política

Fiscalia obri una investigació a Bádenas (Vox) per atribuir falsament a immigrants un crim a València

1 minut

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juanma Bádenas. Foto Eduardo Manzana

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació preprocessals al portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juanma Bádenas, després de ser denunciat pel PSPV per atribuir falsament un assassinat a persones immigrants i promoure, amb això, l'hostilitat cap al col·lectiu.

El ministeri públic ha adoptat esta decisió en estimar que els fets denunciats poden ser constitutius d'un delicte d'odi de l'article 510 del Codi Penal, tal com es desprén del decret de la fiscal cap de València.

En el marc d'estes diligències, la Fiscalia demana que s'oficie a la Brigada Provincial d'Informació perquè acredite el temps i lloc de les declaracions i que es trasllade una gravació d'estes. La investigació la durà a terme la fiscal delegada d'Odi de València, Susana Gisbert.

Davant estos fets, el portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha demanat a l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, que expulse a estos "ultres" del Govern.

"Una persona que es dedica a mentir, a atribuir crims a les persones migrants de la nostra ciutat, que són tan veïns de la ciutat com qualsevol, no mereix estar en el Govern", ha dit Sanjuán.

I ha postil·lat: "Esta obertura de diligències és el que hauria de portar a Catalá a cessar-ho de manera fulminant". Si no és així, el portaveu ha avançat que el seu grup continuarà defenent a totes les persones que viuen a València "en els tribunals, en el ple i on faça falta", ha subratllat.

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de València va anunciar el passat 8 d'agost la presentació d'una denúncia davant la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació contra Badenas, en considerar que va proferir acusacions "xenòfobes" contra les persones migrants en difondre una "faula racista" després de l'assassinat d'un home en el pont de les Moreres de la ciutat.

El passat 31 de juliol, després del crim, Badenas va dir, en declaracions als mitjans de comunicació, que la víctima "no hauria deixat d'existir si el seu presumpte assassí no haguera entrat a Espanya". Cal recordar que la persona detinguda com a presumpte responsable d'estos fets és d'origen espanyol.