El finançament de la Generalitat a l'empresa 'Ningú sense la seua ració diària' s'alça amb el premi Feder al millor projecte autonòmic finançat amb recursos europeus

Arcadi España assenyala que el Consell va a "continuar donant el suport i impuls necessari a projectes de pimes innovadores i solidàries" per a "avançar fermament cap a una major inclusió i garantia de drets"

Guardar

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España

La línia de finançament que l'Institut Valencià de Finances (IVF) ha atorgat a l'empresa emergent valenciana 'Ningú sense la seua ració diària' amb cofinançament europeu a través del Programa Operatiu Feder 2014-2020 ha sigut reconegut pel Ministeri d'Hisenda i la Comissió Europea com la millor pràctica europea en la categoria regional "pel correcte ús dels fons europeus, en evidenciar i reflectir en tot moment el suport directe de la UE a l'emprenedoria, la innovació i a les pimes europees com 'Ningú sense la seua ració diària'".

De fet, tal com va quedar en evidència durant l'Acte Anual sobre Política Regional i Fons Europeus, organitzat pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, un dels aspectes més destacats del projecte ha sigut "a més de l'esperit solidari i emprenedor de la iniciativa, la correcta gestió de l'estratègia de comunicació, evidenciant tant la Generalitat com la mateixa empresa el suport directe de la UE a través dels fons Feder amb els quals ha comptat".

L'empresa emergent valenciana 'FoodRation4All' s'ha fet amb la primera posició en una terna de semifinalistes en els quals competia amb els projectes cofinançats per fons Feder de Balears i Castella–La Manxa, encara que finalment el jurat ha fet valdre "el caràcter social d'aquesta iniciativa, que té com a objectiu acabar amb les 'cues de la fam' a través de la digitalització d'un sistema de donacions als bancs d'aliments per a afavorir la inclusió social de les persones que necessiten ajuda".

"Per a la Generalitat és motiu de satisfacció haver pogut ajudar i recolzar econòmicament a través de l'IVF idees com la de 'Ningú sense la seua ració diària', que a través de l'emprenedoria conjuminen digitalització, creixement econòmic i compromís social", ha assenyalat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, qui ha agraït al CEO de la companyia, Kilian Zaragoza, "l'esperit solidari de la seua empresa, fomentant el compromís social de la ciutadania, recolzant als bancs d'aliments i, sobretot, dignificant la vida de les persones més necessitades".

Per això, ha prosseguit el màxim responsable de les finances valencianes després de la seua reunió amb Kilian Zaragoza, "continuarem donant el suport i impuls necessari a projectes solidaris com aquest, que puguen avançar fermament cap a una major inclusió i garantia de drets per a tota la ciutadania".

Finançament de la innovació

El projecte 'Ningú sense la seua ració diària', de l'empresa FoodRation4All, s'emmarca dins de la línia de Préstecs Participatius en Coinversió amb inversors privats de l'IVF, a través de la que s'ofereix finançament per al creixement i desenvolupament d'empreses de recent creació, prioritzant aquells projectes d'inversió que comporten un alt grau d'innovació. Aquests recursos estan cofinançats al 50% pel programa Feder Comunitat Valenciana.

Així, l'objectiu és dotar de fons a empreses de recent creació, prioritzant la innovació, a través de la coinversió al costat d'altres inversors privats en projectes desenvolupats per empreses la seu social de les quals, establiment o sucursal de producció o de desenvolupament d'activitat es trobe radicat en la Comunitat Valenciana.

Donacions d'aliments

FoodRation4All, que va obtenir un préstec cofinançat per l'IVF i Feder per import de 232.500 euros, es dedica al desenvolupament de projectes de consciència i millora social, emmarcats tots ells en l'àmbit de l'alimentació. El seu projecte principal es coneix amb la denominació 'Ningú sense la seua ració diària' i consisteix en la digitalització d'un sistema de donacions d'aliments, que té com a fi facilitar el procés de donacions i afavorir la inclusió social de les persones que necessiten rebre ajuda alimentària a través del Banc d'Aliments.

Gràcies a una sèrie d'eines tecnològiques, les persones donants envien directament les seues aportacions als bancs d'aliments, els qui les reparteixen entre les persones beneficiàries mitjançant la utilització d'una targeta moneder.

Per a això, el sistema s'assentisca sobre la base de l'establiment de línies de col·laboració amb les empreses líders en el sector de l'alimentació a través de punts situats en els mateixos supermercats.

Sanitat obté el premi per la compra pública d'innovació IMAS

Per part seua, en la categoria d'Organisme Nacional a través del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya, ha resultat guanyador el projecte de compra pública Innovadora IMAS (Imatge Molecular d'Alta Sostenibilitat) de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El projecte IMAS és un projecte de 7,5 milions d'euros, cofinançat al 50% amb Fons Feder a través del Programa FID SALUT del Ministeri de Ciència, i persegueix el desenvolupament d'un nou dispositiu de tomografia per emissió de positrons (PET) que millore les prestacions dels equips actuals, gràcies a l'augment de la sensibilitat i resolució espacial.

Destacats