Política

FGV millora les màquines de venda de títols de viatge de Metrovalencia

S'han incorporat videointèrfons, bucles inductius per a persones amb problemes d'audició i s'han ampliat les opcions del sistema de pagament en un total de 188 equips

1 minut

Màquina d'autovenda de Metrovalencia amb les millores

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha millorat les prestacions i les condicions d'accessibilitat de les màquines d'autovenda de títols de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s'ha incorporat en 188 equips un nou videointèrfon i el dispositiu de bucle inductiu que transforma el senyal d'àudio, en un camp magnètic captat pels audiòfons en posició «T».

A més, en les diferents màquines d'autovenda, distribuïdes amb metro i tramvia, s'ha instal·lat el sistema de pagament sense contacte que completa als altres mitjans ja disponibles. Com a part d'este projecte, FGV continua treballant a millorar les condicions d'accessibilitat dels continguts que es faciliten a través de les pantalles instal·lades en les mateixes màquines, millorant la interfície gràfica i afegint missatges acústics.

Esta actuació ha sigut finançada per Fons Europeus i ha comptat amb una inversió superior als tres milions d'euros, IVA inclòs. En este procés d'actualització no s'han inclòs les 78 màquines accessibles que ja disposen d'estes i altres mesures que faciliten el seu accés a persones de mobilitat reduïda, persones discapacitades sensorials, cognitives i intel·lectuals.

Estos equips instal·lats en 2021 disposen d'una pantalla tàctil de 19 polzades amb majors prestacions gràfiques; disponibilitat d'ajuda a l'usuari, i un programari accessible, que combina la navegació per veu i utilitza un llenguatge fàcil secundat per icones. A més, tots els elements estan identificats per Braille, i disposen d'elements lluminosos que s'encenen quan cal operar en ells.

Modernització dels passos d'accés

De manera paral·lela, FGV treballa en la modernització dels passos d'accés i equips de validació de les estacions, baixadors i parades de la xarxa de metro i tramvia, a fi de millorar el servici prestat a les persones usuàries i amb especial atenció a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR). Esta actuació compta amb finançament de Fons Europeus i un pressupost d'uns 6 milions d'euros, IVA inclòs.

Este projecte contempla la instal·lació de nous lectors que, mancant l'adaptació del programari de peatge de l'equipament de validació, permetran la validació amb targetes contactless bancàries, així com amb codis QR, mitjançant paper o dispositius electrònics mòbils.

A més, es milloren les condicions d'accessibilitat, incloent-hi pantalles gràfiques amb major visibilitat i missatges acústics amb sistema de bucle inductiu per a les persones amb problemes audició. Actualment, la xarxa de Metrovalencia compta amb prop de 535 passos operatius i 318 validadores de superfície que es modernitzaran entre enguany i el pròxim.

Etiquetes: