FGV millora l'accessibilitat de les 62 unitats de metro de Metrovalencia

Guardar

Accesibilitat en un metro de Metrovalencia
Accesibilitat en un metro de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la millora de les condicions d'accessibilitat de les 62 unitats de metro que circulen per la xarxa de Metrovalencia. Amb esta intervenció s'ha incorporat en les primeres portes del tren un polsador accessible redó, tant a l'interior com en l'exterior i en altura i mode, per a facilitar l'accés i eixida de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Esta actuació s'ha realitzat amb la finalitat d'adaptar les condicions d'accessibilitat d'estos vehicles, segons establix el Reial decret 1544/2007 de 23 de novembre, en el qual es regulen les condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i utilització dels modes de transport per a persones amb discapacitat.

Estos treballs han comptat amb un pressupost de 3.206.500 euros, IVA inclòs, i han sigut finançats amb Fons Europeus.

Els trens de la sèrie 4300 es van fabricar entre 2005 i 2012 amb diferents mesures d'accessibilitat, en funció de la legislació en vigor que estava en procés de desenrotllament. Amb esta actuació, els criteris d'accessibilitat s'incorporen en uns trens, i s'unifiquen en uns altres millorant-se el ja realitzat.

Per a fer efectiva esta modificació s'ha intervingut també en el programari d'estes unitats perquè el maquinista puga, en cas necessari, obrir directament la porta de servici més pròxima a la cabina del conductor.

De la mateixa manera, s'han instal·lat en totes estes portes dispositius sonors i lluminosos, conforme als requisits d'accessibilitat i per a informar de l'obertura, tancament i, en cas necessari, el bloqueig.

Estes mateixes modificacions s'estan incorporant també en els tramvies de la sèrie 4200 que encara no disposaven d'estes millores i que circulen per les línies tramviàries de Metrovalencia i del TRAM d'Alacant.

Altres millores incorporades

En els últims anys, FGV ha anat introduint millores en estos mateixos trens com la senyalització de portes per a aconseguir un alt contrast interior i exterior cromàtic, respecte a la resta del vehicle i per a afavorir la seua visibilitat.

També s'han eliminat els seients abatibles que existien en la zona habilitada per a les cadires de rodes i s'han realitzat millores en esta zona, instal·lant les espatleres embuatades de protecció de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), i una agrane-agafador amb polsador sensitiu de sol·licitud de parada, específic per a PMR.

A més, com a part del procés de canvi dels seients d'estos mateixos trens, s'han augmentat el nombre de seients reservats. De manera que les unitats 4300 disposen de 24 places reservades de color blau i les de cinc cotxes de 30.

Una altra mesura incorporada en estos trens és el sistema de megafonia exterior que anuncia la línia de metro en la qual estan prestant servici i la seua destinació en cada estació o baixador pels quals circulen, a fi de facilitar informació a persones cegues o dificultats de visió. Esta millora complementa als missatges emesos a l'interior dels trens, en els quals es recorda en quina estació o baixador es troba en un moment donat i la destinació del tren.

Destacats