Política

Les estructures dels exàmens de la PAU es presenten als professors de Batxillerat esta setmana

1 minut

Un grup d'alumnes realitza un examen de la PAU al campus universitari d'Ontinyent

Els especialistes encarregats de dissenyar els exàmens per a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) presenten esta setmana al professorat de Batxillerat de la Comunitat Valenciana les estructures dels exàmens i els criteris d'avaluació per a este curs 2024-2025.

Les reunions se celebraran als campus universitaris de cada província i a elles estan convocades tots els professors que impartixen docència en alguna de les 33 assignatures que seran objecte d'examen en les proves d'accés a la universitat convocades per als pròxims mesos de juny i juliol.

A la Universitat de València les reunions s'inicien este dilluns a les 17.00 hores amb l'assignatura d'Anglés. Per part seua, els professors de Castellà i Llengua i Literatura II coneixeran el model d'examen este mateix dia a les 18.30 hores. Així mateix, el dimarts 22 d'octubre es presentaran els exàmens de Física, Química i Història d'Espanya. Matemàtiques II i Matemàtiques Aplicades a les Ciències socials es donaran a conéixer el dijous 24 d'octubre.

A la província de Castelló este dilluns es presenten les proves de Valencià: llengua i literatura, Història de l'Art, Anàlisi Musical II i Ciències generals, entre altres. El dimarts 22 serà el torn de donar a conéixer al professorat castellonenc l'estructura de Llengua Castellana i Literatura II, a més de les Matemàtiques II i les Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II. Finalment, el divendres 25, a la Universitat Jaume I, es reunirà el professorat de Biologia, Física, Química, així com el de Geologia, Llatí II i Grec II.

A Alacant, les reunions se celebren al campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. En este cas, l'obertura de les reunions es realitzarà amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura II, a les 18.00 hores a l'Aula Magna de l'Edifici Altabix. A eixa mateixa hora, es donaran a conéixer els exàmens de Biologia i Geologia.

Per part seua, el dimarts 22 a Alacant es presentaran les estructures d'examen d'Història d'Espanya, Valencià i Matemàtiques Aplicades i Matemàtiques II. Finalment, el dijous 24 conclouran estes reunions amb Anàlisi musical, Dibuix artístic II, Disseny o Arts Escèniques, entre altres més.

Adaptació al decret estatal

Des de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació han recordat que el temari de les proves PAU no ha canviat i és el mateix que es va exigir el curs passat als estudiants. Les modificacions introduïdes enguany es referixen a les estructures i criteris d'avaluació dels exàmens de la PAU que han hagut d'adaptar-se al Decret 534/2024 pel qual es regulen els requisits d'accés als ensenyaments universitaris de grau i les característiques bàsiques de les proves d'accés, promulgat pel Govern central este passat mes de juny.

Així mateix, l'adequada coordinació d'este procés ha requerit esperar que foren públics els acords aprovats per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), els passats dies 26 i 27 de setembre a Bilbao, sobre l'accés a la universitat. Amb tot, des de la Conselleria s'ha treballat per a agilitzar tot este procés, avançant-se este curs a les dates habituals de les reunions que se celebren entre els especialistes i el professorat tots els anys, a fi de facilitar la informació als estudiants amb la major antelació possible, donada la complexitat del sistema.