Política

L'esquerra suma a Benetússer: Eva Sanz guanya les eleccions amb uns resultats molt ajustats

Així quedarà la corporació municipal després de les eleccions municipals de Benetússer 2023

1 minut

Eva Sanz, candidata socialista en Benetússer

Benetússer ha viscut una jornada electoral molt ajustada. El PSPV-PSOE s'ha alçat com la força més votada amb un total de 2.663 vots, la qual cosa suposa el 34.34 %, que li han permés aconseguir els 7 regidors. No obstant això, la candidata socialista, Eva Sanz, haurà de pactar amb altres partits polítics per a revalidar l'Alcaldia de Benetússer sumant majoria absoluta.

 

I és que el Partit Popular li va xafant els talons al partit socialista en ser la segona força política més votada amb 2.553 vots (el 32.92 %) que li ha permés guanyar 6 regidors. Tot apunta al fet que el PSPV-PSOE podria revalidar el pacte de govern amb Compromís, que ha tret 2 regidors, amb el 10.09 % dels vots, de la mateixa manera que ja van arribar a un acord després de les eleccions de 2019.

 

La resta de partits polítics que es presentaven als comicis municipals de Benetússer han obtingut els següents resultats: Ciutadans, s'ha quedat fora; i EUPV: Endavant, 1 regidor amb el 6.82 % dels vots; i VOX amb 1 regidor pel 8.25 % dels vots. No ha corregut la mateixa sort altres partits polítics com CONTIGO i FE de las JONS, que s'han quedat fora de la corporació municipal en haver obtingut, tan sols, 198 i 41 vots, la qual cosa suposa el 2.55 % i el 0.52 % respectivament.

Així, amb el 100% de l'escrutini realitzat, tot apunta al fet que Benetússer encara una altra legislatura amb un govern d'esquerres al capdavant del consistori amb Eva Sanz com a alcaldessa. Com ja va assenyalar la candidata socialista durant la presentació de la seua llista, "ens hem sentit molt secundats per la ciutadania, i continuarem treballant amb la mateixa il·lusió, amb un projecte definit i sense falses promeses. La nostra candidatura és la que pot donar resposta a les necessitats de la gent".

Etiquetes: