Política

Els primers 30 efectius de l'UME comencen a col·laborar en el rastreig de casos de coronavirus

1 minut

UME

Els primers 30 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que col·laboren amb Salut Pública en les tasques de rastreig d'infeccions per coronavirus a la Comunitat Valenciana comencen a operar aquest divendres des de la Base Militar de Bétera.

Les seues principals funcions són la identificació i control de contactes estrets d'infeccions confirmades per coronavirus. Desenvolupen aquesta tasca a través de la realització d'enquestes i treballen sempre de manera coordinada amb Salut Pública.

L'equip s'ha conformat donant prioritat al personal amb perfils sanitaris, bé Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d'emergències o similars.

A més, tots els seus integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seua formació i l'acompliment de les tasques requerides. El curs ha abordat aspectes tecnocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l'Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarantenes; la tècnica del procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica també rep de manera permanent actualitzacions sobre la base de les noves evidències científiques en relació amb el virus i al maneig de casos i contactes.

Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa a la Comunitat Valenciana. A ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de setembre, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari.