Els nous càrrecs públics de la Diputació se sumen al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana

Les diputades i els diputats que van accedir a l'hemicicle provincial en la present legislatura s'adherixen a este instrument que busca administracions més eficaces i transparents

Guardar

1
1

La Diputació de València renova el seu compromís amb el Codi de Bon Govern de la Generalitat. Un total de 18 diputades i diputats que van accedir al càrrec el mes de juliol passat han signat el codi recollit en l'article 27 de la Llei 2/2015 d'abril de l'executiu autonòmic, l'esperit del qual és el de disposar d'administracions públiques més eficaces i transparents.

D'esta forma, les diputades i els diputats s'adherixen a este codi de bones pràctiques que ja van signar en el seu moment el president, Toni Gaspar, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, i els diputats Xavier Rius, Juan Ramón Adsuara i Modesto Martínez, que mantenen l'escó provincial. A més, Juan Córdoba, diputat per Ciudadanos, ja es va sumar a esta iniciativa durant la seua etapa com a diputat en Les Corts. La resta de diputats del PP i el de Vox no han estat presents en l’acte.

L'acte protocol·lari de la signatura ha tingut lloc este dimarts en el Saló de Plens de la corporació provincial, amb la presència del secretari autonòmic de Transparència, Antoni Llorente, el director general, Andrés Gomis, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. L'ex diputada provincial ha signat en el Llibre d'Honor de la Diputació com a representant del Govern autonòmic.

El Codi de Bon Govern és obligatori per als diferents càrrecs de la Generalitat i les seues empreses públiques, i voluntari per als alts càrrecs d'altres administracions, que han d'adherir-se de manera individual i comprometre's amb els principis constitucionals i valors democràtics com la integritat, exemplaritat i sobrietat en l'exercici de les seues funcions. A més, s'inclouen altres compromisos com el d'evitar l'arbitrarietat, el procés de normalització del valencià i prendre decisions que sumen en la lluita contra el canvi climàtic.

L'ús adequat dels recursos públics, l'austeritat, el respecte per la Igualtat, no acceptar regals que generen condicions avantatjoses, més enllà de la cortesia, i una relació de respecte professional amb els mitjans de comunicació, evitant fer un ús partidista de la publicitat institucional, són alguns dels punts que recull este Codi de Bon Govern.

Esta eina de qualitat democràtica va ser introduïda pel Consell amb la intenció de reforçar la transparència de l'activitat pública, sobre la base de la rendició de comptes i la contribució a una bona administració basada en els principis d'eficàcia, economia i eficiència, prevalent la interacció amb la resta d'administracions públiques, un dels eixos sobre

Destacats