Política

Cristina Mora (PSOE) s'estrenaria com a alcaldessa de Quart de Poblet

El PSPV-PSOE ha sigut el clar vencedor de les eleccions municipals de Quart de Poblet de 2023

1 minut

Cristina Mora, alcaldessa de Quart de Poblet

Les eleccions municipals de Quart de Poblet de 2023 han deixat a un clar vencedor. El PSPV-PSOE s'ha alçat com la força més votada amb un total de 10 regidors, quan se supera el 92% de l'escrutini. Li quedaria un escó més per a aconseguir la majoria absoluta que a Quart de Poblet està establida en onze escons. Així, en les eleccions del 28M, el partit socialista ha obtingut més de 5.000 vots.

 

Uns molt bons resultats que permetran que la candidata socialista, Cristina Mora, s'estrene com a alcaldessa de la localitat. Cal recordar que Mora, després d'haver estat al capdavant, en la legislatura anterior, de les Regidories de Cultura i Patrimoni Local, Memòria i Cultura Democràtica, Turisme, Igualtat i Polítiques Inclusives, i Contractació i Subministraments, ha sigut la triada per a prendre el relleu de la fins ara alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez (també del PSPV-PSOE).

El partit socialista encapçala, així, una nova legislatura que li permetrà executar el seu programa polític. Encara faltarà saber si necessita arribar a acords de govern amb la resta de forces polítiques de l'esquerra que ocuparan seient en la corporació municipal, com Compromís o la coalició Quart entre totes.

I és que els resultats, amb més de 92% escrutat, per a la resta dels partits ha quedat de la següent manera: el principal partit de l'oposició tornarà a ser el PP amb 5 regidors en haver obtingut més de 2.000 vots. Per part seua, Compromís, amb Rosa María García al capdavant, ha aconseguit 3 escons; mentre que Ciutadans s'ha quedat fora de la corporació municipal; i VOX ha entrat amb 2 escons.

Finalment, la coalició Quart entre totes, liderada per Mario Araez, i sota la qual s'han sumat els partits polítics Podem, Esquerra Unida i Anticapitalistes País Valencià, ha aconseguit mantenir l'únic escó que ja va obtenir Podem en les eleccions municipals de 2019 després d'aconseguir un poc més de 700 vots.

Etiquetes: