Política

El PP exigeix una comissió d'investigació després de confirmar la Intervenció Municipal greus irregularitats a València Activa

Catalá anuncia que “el PP estudia emprendre accions polítiques i jurídiques davant una informe que revela irregularitats molt preocupants en una Fundació que es nodreix fonamentalment de fons públics de l'Ajuntament i altres administracions”.

1 minut

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-5

L'informe definitiu de l'auditoria de la Fundació València Activa realitzada per la Intervenció General de l'Ajuntament ha conformat "greus irregularitats" en la seua gestió que van des de pujades de sou a treballadors del 26,6%, processos de selecció de personal que no compleixen els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, signatura de convenis per persones que no tenen competència, ús de targetes de crèdit...

Després de conéixer l'auditoria, el Grup Municipal Popular ha demanat la creació d'una Comissió d'Investigació per a conéixer el funcionament d'aquesta fundació d'Ocupació en mans de la regidora del PSOE, Pilar Bernabé, però les irregularitats del qual es remunten a l'època que dirigia la mateixa la vicealcaldessa Sandra Gómez. Els populars volen que s'esclarisquen els fets i que depuren responsabilitats.

"Casualment" els dos subdirectors al capdavant de la Fundació València Activa, són els que anaven de número 9 i 10 en la llista del PSOE a l'Ajuntament de València, tots dos van ser nomenats a dit per a exercir aquests càrrecs sense cap procés de selecció de lliure concurrència.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, també ha demanat, PP que comparega davant el Ple a Vicealcaldessa València per a explicar les greus irregularitats detectades per la Intervenció, ja que ella dirigia aquesta fundació quan es van produir aquestes irregularitats.

El PP portarà a l'Agència Antifrau l'Auditoria perquè determine l'abast d'aquestes irregularitats i si anaren constitutives d'alguna mena de lícit penal. També una vegada tinga l'Auditoria els serveis jurídics del Grup Popular per a conéixer l'abast poder emprendre altres accions legals com posar-lo en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha assenyalat hui després de conéixer l'auditoria de la Intervenció General que "és clar a Ribó i PSOE han convertit en un quiosquet la Fundació d'Ocupació Municipal per a col·locar a persones sense processos selectius".

Irregularitats detectades

L'Auditoria Integral de la Fundació València Activa del Pacte per a l'Ús de la Ciutat de València de l'exercici 2019 ha sigut realitzada dins del Pla Anual de Control Financer de la IGM per a l'exercici 2020.

L'auditoria revela el pagament de lloguers que excedeix del preu de mercat, contractacions d'alts directius que no estan previstos en els Estatuts de la Fundació, contractacions sense aplicar principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, signatura de conveni per persones que no tenen competència per a realitzar-los.

També alerta de pujades de sous a treballadors del 26,6%, que en 2019 es va produir l'alta de 23 treballadors -un fix i 22 temporals, i que la majoria no es corresponia amb places previstes en la relació de llocs de treball de la Fundació, i que disposa de locals sense la necessària assegurança.

A més es destaca l'ús de targetes de crèdit per a pagaments i pagaments del gerent per 2.000 euros o el fraccionament de contractes menors, així com el pagament d'habitacions d'hotel a personal alié a la Fundació.