L'IMSERSO NO ESTARIA SOTMÉS
Després de segellar l'acord, Mata ha traslladat als periodistes que aquesta proposta és una "via valenciana" que "no té res a veure" amb els impostos vigents a Catalunya o Balears, ja que la deixa en mans dels ajuntaments. Ha assegurat que és el model "més raonable" i que comptarà amb un marc legal "molt sòlid" que determinarà quins àmbits no estaran penalitzats, entre els quals ha apuntat a l'Imserso o a les estades vinculades a la salut.
"No podem fracassar, hem de convéncer al màxim d'ajuntaments i institucions", ha manifestat el socialista, per a insistir que cada municipi tindrà "llibertat" d'aplicar la taxa o no i en què ja es determinarà si serà "d'un o dos euros". I ha confiat que en 2023, si la situació sanitària es normalitza, "molts ajuntaments l'adopten".
De Compromís, Ferri ha coincidit que es podran acollir a aquest impost les ciutats que "ho desitgen" i ha reiterat que era una taxa que han de pagar els visitants de la Comunitat igual que els valencians fan quan viatgen a Roma o París. "Si no, l'estem pagant els valencians", ha advertit.
Fran Ferri, sobre el qual serà el seu últim acord com a portaveu després del seu anunci que deixarà l'acta en unes setmanes, ha garantit que al gener s'obrirà un procés de diàleg amb "tots els sectors implicats, des de la patronal fins als treballadors, per a presentar la proposició dins del marc legal".
I Lima (UP) ha celebrat l'acord i ha cridat a aconseguir el "màxim suport" del sector turístic, tant dels empleats com dels empresaris. Ha promés que la proposta tindrà seguretat jurídica i ha recordat que l'objectiu és caminar cap a un turisme sostenible per a "cuidar el medi ambient i cuidar als valencians".