Educació trasllada als sindicats les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres d’Infantil, Primària i Secundària

Guardar

Reunió entre la Conselleria d'Educació i sindicats
Reunió entre la Conselleria d'Educació i sindicats

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha traslladat als sindicats en Mesa Sectorial les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres d’Infantil, Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana per al pròxim curs 2024-2025.

Estes instruccions es referixen a les mesures d’ordenació acadèmica, la coordinació docent, l’elaboració del projecte educatiu i la programació general anual. A més, es fa referència als horaris lectius i altres aspectes didàctics i organitzatius en els quals s’han d’incloure de manera transversal els principis coeducatius que es regulen en la normativa vigent sobre esta matèria.

L’objectiu de remetre estes instruccions als centres és afavorir l’exercici de l’autonomia pedagògica i organitzativa d’estos, de manera que puguen desenvolupar la millor resposta educativa al conjunt de la comunitat educativa i especialment al seu alumnat.

Així mateix, es pretén que els centres de la Comunitat Valenciana reduïsquen les tasques administratives d’índole burocràtica que no tenen un impacte positiu en el funcionament del centre ni en els processos d’ensenyament i aprenentatge. També es vol homogeneïtzar i simplificar el contingut i els criteris d’elaboració, aprovació, seguiment i avaluació dels documents institucionals del centre.

Entre les novetats per al pròxim curs, destaca el Pla valencià de salut mental i addiccions (2024-2027) que té com a objectiu la millora de la salut mental en la població, tant mitjançant accions preventives com assistencials i de rehabilitació i reinserció social. Quan es desenvolupe la legislació que regule este model, seran aplicable els protocols per a detenció i atenció precoç de l’alumnat que puga presentar un problema de salut mental.

Un altre aspecte que s’ha de tindre en compte durant el curs 2024-2025 és l’entrada en vigor de la Llei 1/2024, de 27 de juny de la Generalitat, per la qual es regula la llibertat educativa. Durant el curs escolar 2024-2025 continuaran sent d’aplicació transitòria els projectes lingüístics de centre (PLC), tenint en compte les modificacions introduïdes en la Llei 4/2018, de 21 de febrer, de la Generalitat, per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià mitjançant la Llei 7/2023, de 26 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat.

Destacats