Educació firma el protocol per a l’execució del Centre Integrat de Formació Professional ‘La Safor’ de Gandia

Guardar

El director general d'Infraestructures Educatives, José María Larena, s'ha reunit este dilluns amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto
El director general d'Infraestructures Educatives, José María Larena, s'ha reunit este dilluns amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto

La Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d'Infraestructures Educatives, ha firmat amb l'Ajuntament de Gandia el protocol per a l'execució del Centre Integrat de Formació Professional 'La Safor' de Gandia.

El director general d'Infraestructures Educatives, José María Larena, s'ha reunit este dilluns amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, per a continuar amb els tràmits del procés pel qual la Conselleria d'Educació assumix la construcció d'este centre que és prioritari per a configurar el mapa de l'FP a la Comunitat Valenciana.

El Centre Integrat de Formació Professional 'La Safor' de Gandia té un perfil de 24 cicles formatius més les instal·lacions d'un CEFIRE i l'import de la seua construcció és de 22.648.425,63 milions d'euros.

Este centre d'FP inclourà les famílies educatives previstes en el programa de necessitats, consensuades amb l'empresariat de la ciutat, que són: Hostaleria i Turisme; Electricitat i Electrònica; Sanitat; i Seguretat i Medi Ambient.

El director general d'Infraestructures, José María Larena, ha destacat la col·laboració entre Generalitat i l'Ajuntament de Gandia. "Estem molt satisfets d'haver aconseguit este acord per a la construcció d'un centre que serà pioner i essencial per a l'ocupabilitat de la zona per tots els sectors que integra", ha indicat.

La previsió és que el setembre de 2024 s'anuncie la licitació per a la contractació de servicis; el juny de 2025 s'adjudique el contracte d'assistència per a la redacció de projecte i direcció d'obra; el gener de 2026 s'informarà del projecte bàsic i d'execució; el setembre de 2026 s'iniciarà i formalitzarà el contracte d'obres. Finalment, les obres conclouran al llarg de 2028.

Destacats