Educació envia als centres de Secundària, FP i EOI de la Comunitat Valenciana la dotació de personal docent per al curs 2024-2025

Guardar

El conseller d'Educació José Antonio Rovira visita una aula en l'inici de les proves EBAU
El conseller d'Educació José Antonio Rovira visita una aula en l'inici de les proves EBAU

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha enviat als centres públics de Secundària, FP i EOI de la Comunitat Valenciana la dotació de personal docent de què disposaran i que determinarà l'organització del pròxim curs escolar 2024-2025.

La dotació d'eixe personal s'ha establit en funció de la legislació vigent i de les instruccions de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, per a la dotació de plantilles per al pròxim curs.

Des de Conselleria d'Educació s'ha simplificat el procés de determinació respecte a anys anteriors, augmentant l'autonomia dels centres perquè decidisquen quines especialitats docents necessiten.

Perquè els centres de Secundària puguen continuar aplicant amb èxit els Projectes Educatius de Centre podran comptar amb la dotació de recursos personals addicionals determinats per a l'aplicació del Programa d'Actuació per a la Millora (PAM).

Quant a la dotació de personal especialitzat de Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge, s'ha indicat que en els IES s'ajustarà a les instruccions de la Direcció General de Personal Docent per a la definició de les plantilles de professorat per a atendre les necessitats específiques de cada centre.

D'altra banda, en els IES de la Comunitat Valenciana s'han incrementat per al pròxim curs les Unitats Específiques en Centres Ordinaris (UECO) per a atendre alumnat amb necessitats especials amb la dotació de personal corresponent.

En relació amb FP, el pròxim curs comptarà amb la novetat que tots els grups disposaran d'un tutor d'FP Dual en primer curs. A més, s'amplien les funcions de la figura del tutor de formació en empresa o organisme equiparat perquè participarà en l'avaluació, informant i valorant l'adquisició de resultats d'aprenentatge associats als diferents mòduls professionals. Esta tasca es desenvoluparà en col·laboració amb els professors del centre educatiu i la resta de l'equip educatiu.

Quant a les EOI, es complementarà l'ensenyament presencial amb la semipresencial i en línia, dotant als centres amb les plantilles necessàries. Les EOI han començat el procés de matriculació, que durarà fins al 30 de juliol, per l'una vegada es determine la matrícula real s'estudiarà la necessitat dels centres.

Amb esta dotació de personal, tots els centres de Secundària, FP i EOI comptaran amb els docents necessaris perquè el curs 2024-2025 transcórrega amb èxit. A més, la previsió de la Conselleria d'Educació és que al llarg del pròxim curs es vagen incorporant més docents en totes les etapes educatives fins a aconseguir un increment de 1.000 docents més a la fi de curs.

Destacats