El director general d'Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez, ha defensat l'autogovern i la singularitat de la Comunitat Valenciana en la llei de Llibertat Educativa.
Ignacio Martínez s'ha pronunciat així en finalitzar la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Generalitat, en relació amb la Llei 1/2024, de 27 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula la Llibertat Educativa.
En esta trobada han assistit de manera telemàtica representants de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, del Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica, del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, així com del Ministeri per a la Transformació Digital i la Funció Pública.
El responsable de Política Lingüística ha assenyalat que "el nostre Estatut d'Autonomia arreplega que la Llei establirà els territoris de predomini d'una llengua i l'altra, així com els que puguen ser exceptuats de l'ensenyament i de l'ús del valencià".
En eixe sentit, Martínez ha indicat que la intenció de la Llei "és que tot l'alumnat siga competent en totes dues llengües cooficials, castellà i valencià, si bé pot haver-hi excepcions com la residència temporal, la incorporació tardana i la residència en zones castellanoparlants".
El director general ha indicat que "són precisament estes excepcions les que suposen una discrepància amb el Govern d'Espanya, que no té en compte les singularitats de les zones castellanoparlants i de les persones nouvingudes a la Comunitat Valenciana".
Quant a les dues disposicions addicionals, el director general ha assenyalat que s'ha avançat per a l'elaboració d'un acord interpretatiu.
Finalment, totes dues parts s'han emplaçat a mantindre nous contactes.