Política

Educació assegura que el decret d'admissió "beneficia a l'alumnat més vulnerable" i afirma que el Ministeri no qüestiona ni la circumstància específica ni el districte únic

1 minut

Una aula d'un col·legi públic valencià

El director general de Centres Docents de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Jorge Cabo, ha afirmat este dijous que el decret d'admissió de la Comunitat Valenciana "beneficia a l'alumnat més vulnerable" i ha afirmat que la carta de col·laboració enviada pel Ministeri "no qüestiona ni la circumstància específica ni el districte únic".

Jorge Cabo ha assenyalat que, davant la carta del Ministeri, des de la Conselleria "s'ha oferit tota la col·laboració i s'ha matisat que l'objectiu de l'elaboració d'un nou decret era esmenar les deficiències que el Decret 40/2016 de l'anterior administració presentava".

Així, el director general ha explicat que en el decret del Govern anterior "no es respectava la preferència dels tres criteris prioritaris establits en la LOE (Llei orgànica d'Educació), com eren l'existència de germans matriculats en el centre, la proximitat del domicili o del lloc de treball d'algun dels pares o tutors legals i la renda per càpita de la unitat familiar".

En este sentit, ha assenyalat que en el decret anterior es prevalia, en segon lloc, el criteri no prioritari dels pares, mares o tutors legals treballadors del centre i situaven la renda per càpita de la unitat familiar, en quart lloc, amb puntuacions més baixes que els altres criteris no prioritaris.

"El nostre decret, no obstant això, el que fa és beneficiar a l'alumnat més vulnerable, prioritzant als xiquets d'acolliment i a les famílies amb rendes més baixes", ha explicat.

"Així mateix, la carta del Ministeri no tracta en cap moment ni la circumstància específica ni el districte únic, i això és per raons òbvies, ja que és competència autonòmica poder addicionar nous criteris d'admissió, qüestions que ja existixen en altres comunitats autònomes", ha continuat Cabo.