Educació afirma que està recuperant unitats per al pròxim curs després d'analitzar el procés d'admissió de l'alumnat

Guardar

Educació publica les adjudicacions per al curs 2024-2025
Educació publica les adjudicacions per al curs 2024-2025

El director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha afirmat este divendres que la Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació "està recuperant unitats per al pròxim curs després d'analitzar el procés d'admissió de l'alumnat de la Comunitat Valenciana".

D'esta manera, Jorge Cabo ha afirmat que és "fals" que s'eliminen 206 aules per al pròxim curs, tal com s'ha assenyalat en algunes informacions i ha demanat rigor als sindicats, "ja que saben que no és cert que es vaja a produir eixa retallada i el que estan fent amb eixa mena d'afirmacions és causar una alarma en les famílies i en general en tota la comunitat educativa".

En este sentit, el director general de Centres Docents ha assenyalat que "en este moment estan en revisió únicament 60 unitats en tota la Comunitat Valenciana respecte al curs que acaba de finalitzar. Es tracta del mateix nombre d'unitats que va eliminar el Govern del Botànic el curs 2023-2024, tenint en compte que en ser any d'eleccions es van autoritzar més unitats de les necessàries i que les circumstàncies actuals són diferents per la baixada de la natalitat".

El curs 2019-2020 l'arranjament escolar va suposar eliminar 121 unitats; en el curs 2020-2021 es van suprimir 120 unitats; en el curs 2021-2022 la reducció va ser de 249 unitats; i el curs 2022-2023 es van reduir 162 unitats.

El director general de Centres Docents ha assenyalat que el procés d'arranjament escolar "està viu i en contínua revisió". "Les dades no són els mateixos ara que fa uns mesos i possiblement eixa reducció d'unitats encara canviarà de cara a l'inici de curs, en tant que cal tindre en compte les dades reals de matrícula i les necessitats de cada centre".

Finalment, Jorge Cabo ha destacat que les aules específiques per a atendre alumnat amb necessitats especials "augmentaran considerablement el pròxim curs".

Destacats