La Diputació de València subvenciona 144 projectes d'Smart Cities en més d'un centenar de municipis

Guardar

Smart City
Smart City

La Diputació de València ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) l'anunci sobre la concessió de subvencions destinades a Smart Cities 2024. L'àrea d'Administració Electrònica i Innovació, que dirigix Juan Ramón Adsuara, ha distribuït un total de 2,5 milions d'euros per a 144 projectes de 113 ajuntaments i dues mancomunitats (Alto Turia i Vall d'Albaida), amb l'objectiu de finançar accions que apliquen la tecnologia intel·ligent en el dia a dia dels municipis. Estos fons impulsaran la innovació i l'eficiència en la gestió urbana, millorant la qualitat de vida dels ciutadans i promovent un desenvolupament sostenible a la província.

"Gràcies a estes ajudes, molts ajuntaments xicotets, que per si sols no tenen recursos per a desenvolupar iniciatives d'esta envergadura, podran escometre projectes de modernització, implementant tecnologia als servicis que oferixen als seus ciutadans", subratlla Juan Ramón Adsuara, que afig que "és fonamental que tots els alcaldes tinguen l'oportunitat d'aprofitar el potencial de la tecnologia intel·ligent per a millorar la gestió municipal".

Tipus de projectes finançats

Una gran part dels projectes que seran finançats per la Diputació, un total de 57, estan enfocats en la millora de la fluïdesa i la seguretat del trànsit en els respectius municipis. Una altra de les àrees que ha comptat amb un major nombre de projectes és la de l'aigua. Fins a 28 iniciatives subvencionades busquen optimitzar l'ús i gestió dels recursos hídrics.

A més, altres 17 projectes rebran fons provincials per a augmentar l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables. Altres àrees en les quals els municipis empraran tecnologia intel·ligent són el control d'aforaments, la detecció i gestió d'incendis, el monitoratge del clima, la gestió d'aparcaments públics, i el tractament dels residus.

L'edició 2024 d'estes ajudes inclou 44 projectes d'anàlisis de dades (programari), que se sumen al finançament de 99 projectes de compra de dispositius (maquinari). El pressupost màxim per projecte és de 20.000 euros i el percentatge de subvenció s'ha mantingut en el 80%.

En matèria d'Smart Cities, a més d'estes ajudes, la Diputació de València disposa d'una plataforma que alberga la informació arreplegada pels sensors de la institució provincial. Totes les dades obtingudes estan visibles tant per als responsables dels ajuntaments com per a qualsevol ciutadà a través de la pàgina web https://connecta.dival.es/appserver/login.

En esta web existix una part dirigida per a l'usuari del carrer, on es podrà veure l'última dada obtinguda o l'històric de l'última setmana, i també un apartat privat per als tècnics municipals on es mostra la informació de manera més tècnica, facilitant la creació d'informes.

Destacats